Gépi intelligenciával turbózzák a Google Fordítót

google kereső iphone
Egymilliárd dollárt fizetett a Google a riválisnak
Vágólapra másolva!
Mesterséges intelligenciával tenné pontosabbá a Fordítót a Google, erre váltaná le mostani, statisztikai elemzésen alapuló módszerét.
Vágólapra másolva!

A Google egyre több szolgáltatásában szeretné kiaknázni a "deep learning" technológiát, most a Google Fordítót szeretné okosabbá tenni ezzel a különleges mesterséges intelligenciával.

Aki a Google Fordítót használta már, az tudja, hogy a fordítások nem éppen életszerűen és pontosak.

Egy csütörtöki konferencián a Google Brain team csapatának vezetője elárulta, hogy már dolgoznak azon, hogy a Fordító gépi tanulással váljon pontosabbá.

A Fordító jelenleg statisztikai elemzés módszerével fordít, több millió szöveg alapján választja ki a megfelelő szót, hogy az illeszkedjen a szövegkörnyezetbe. Mégsem sikerül mindig jól a dolog: legutóbb Oroszországot sikerült Mordornak fordítani az ukrán-orosz relációban.

Mi az a deep learning?

A deep learning az utóbbi évek egyik legfontosabb technológiája, ez teszi lehetővé, hogy a számítógépeket ne kelljen egyesével megtanítani minden különböző feladatra, hanem önmagától legyen képes elsajátítani dolgokat.

Csak az alapvető képességekkel látják el a gépet, amely egy csecsemőhöz hasonlóan, az alapoktól kezdi megszerezni az ismereteit.

Ezek a gépek megfigyeléseikből és tapasztalataikból saját maguk vonnak le következtetéseket,

így tulajdonképpen már nem programozni, hanem tanítani kell őket egy-egy specifikus terület kiismeréséhez.