Tíz nap múlva jön az új iPhone

apple logo fenyek
Lehet, hogy a következő iPhone már támogathatja a Li-Fit?
Vágólapra másolva!
Az Apple kiküldte a meghívókat, most már biztos: a cég március 21-én, hétfőn mutatja be újdonságait Cupertinóban. Lehull a lepel az iPhone 5SE-ről, az új iPad Próról és az új Apple Watch szíjakról. Mivel az eseményt Tim Cook kongresszusi meghallgatása előtti napon tartják, szinte biztos, hogy az Apple-vezér nem megy el szó nélkül a titkosítási vita mellett sem.
Vágólapra másolva!

Most már hivatalos, hogy az Apple március 21-én tartja sajtóeseményét Cupertinóban. A cég szokása szerint egy titkos, kétértelmű mottót is elrejtett a meghívóban.

Az esemény jelszava a „Let us loop you in” lesz,

amivel az Apple azt sugallja, hogy "be akarja hurkolni", valamibe bevonni az embereket. Többek szerint a jelszó az új Apple Watch szíjakkal lehet összefüggésben, vagy egyszerűen csak a helyszínre, a cég 1 Infinite Loop központjára utal.

Mások azt sejtik, hogy Tim Cook a másnapi kongresszusi meghallgatás előtt szeretné az embereket bevonni az Apple és az FBI közt zajló titkosítási vitába.

Ráncfelvarrt iPhone 5S

Az új készülékekről már hónapok óta pletykálnak: egy új, négycolos iPhone-t, kisebb iPad Prót és új Apple Watch szíjakat várhatunk. Valószínűleg az is kiderül, hogy mit tudnak majd a watchOS 2.2, és az iOS 9.3 frissítések.

Az iPhone 5SE (vagy csak egyszerűen iPhone SE) az 5S modell újraszabott változata lesz, ami A9-es chipet (ez található az iPhone 6s-ben is), fejlettebb kamerát, Élő Fotók támogatást kap, valamint NFC chipet az Apple Pay mobilfizetési rendszerhez.

Ez lehet a következő iPhone? Forrás: MyDrivers

Hasonló áron lesz kapható, mint az 5s, a 16 GB RAM-os változat ára a források szerint 450 dollárnál kezdődhet. 8 megapixeles hátlapi és 1,2 megapixeles előlapi kamerát kaphat.

Eleinte úgy tűnt, hogy egy új iPad Air táblagép is megjelenik idén, ami a Pro modell számos funkcióját megörökli. Végül belsős források szerint kiderült:

valójában egy kisebb iPad Pro lesz az újdonság,

ezért a sok egyezés.

Az új modell a novemberben megjelent 12,9 colos iPad Pro 9,7 colos változata lehet. Négy hangszórója lesz, Apple Pencil támogatást kap, valamint processzor és memória terén is ugyanazt tölthetik bele, mint a nagy testvérbe.

Kis testvért kaphat a gigantikus iPad Pro Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christoph Dernbach

Frissebb órák

Sokan számítanak új Apple Watch szíjakra is, főként egy új, katonai stílusú, nejlonból készülő termékvonalra. A 9to5Mac forrásai szerint azonban csak az év második felében láthatunk második generációs Apple Watchokat, márciusban még csak új szíjakat mutatnak.

A Macrumors szerint egy Milanese Loop fekete szíjról is lehullhat a lepel, ami a Space Black színű modellhez passzol majd.

Ezzel együtt bejelenthetik a watchOS 2.2 operációs rendszert is,

ami egy újfajta Apple Térképet kaphat, és a pletykák szerint képes lesz arra, hogy egyszerre több órával lehessen használni egyetlen iPhone-t.

A források szerint az Apple megragadhatja az alkalmat arra is, hogy bejelentse az iOS 9.3-as frissítését, amit jelenleg a fejlesztők és a publikus bétatesztelők próbálgatnak.

"Let us loop you in"

Az esemény egy nappal Tim Cook kongresszusi meghallgatása előtt lesz,

a korábbi hírek alapján arra lehetett számítani, hogy március 15-én tartják az eseményt. Több portál szerint sem lehet véletlen az időzítés. Mivel a meghallgatás dátumát egy hónapja tűzték ki, és az Apple köztudottan eléggé szabadon változtatja a bemutatók idejét, valószínűleg szándékos az időzítés.

A The Verge portál is arra számít, hogy Tim Cook nem fogja szó nélkül hagyni az ügyet, és megragadja az alkalmat arra, hogy az Apple készülékek titkosításáról és az FBI-jal vívott perről is beszéljen. Többek szerint a mottó is erre utalhat: az embereket bevonni a vitába, tájékoztatni őket.