Steve Wozniak ellenzi az Apple Watchot

steve wozniak apple whd 2015
Vágólapra másolva!
Az Apple társalapítójának nem szíve csücske az Apple okosórája. Szerinte az Apple már nem az a cég, amely megváltoztatta a világot.
Vágólapra másolva!

Steve "Woz" Wozniak, az Apple társalapítója felemás érzelmeket táplál az Apple Watch okosóra iránt. Szerinte a viselhető kütyü aláássa az Apple fő értékeit.

Ezt egy kérdezz-felelek eseményen árulta el a Reddit fórumán. A felhasználóknak arról is beszélt, mit gondol a virtuális valóságról, és a titkosítási vitáról.

Steve Wozniak, az Apple társalapítója Forrás: AFP/Str

„Aggódom egy picit. Imádom az Apple Watchomat, de a készülékkel az ékszerpiacra léptünk, ahol egy óráért 500-1100 dollárt fizetünk attól függően, hogy mennyire fontos embernek tartjuk magunkat. A márka az egyetlen különbség azokban a kiegészítőkben. Ez már nem az a cég, ami az Apple eredetileg volt. A cég, ami megváltoztatta a világot.”

A kérdés arra irányult eredetileg, hogy Wozniak mit gondol Tim Cook vezetéséről. Woz ugyan kritikus szavakkal illette az Apple Watch-t, összességében szereti a céget,

és örül annak, hogy Tim Cook a vezető.

A kérdezz-feleleken belül bővebben kifejtette véleményét az Apple-FBI közt zajló titkosítási perről is.

„Életemben kétszer is írtam olyan kódot, amiket vírusként lehett volna felhasználni. Végül minden bitjüket eltüntettem. Ezek veszélyes dolgok. Ha egy Apple-termékbe olyan kód kerül, ami beengedi az embereket, valószínűleg a rossz emberek fogják megtalálni az odavezető utat.”

Ugyan az Apple még nem jelentett be saját virtuálisvalóság-eszközt, Wozniak üdvözíti az új technológiát. Kedvenc idei kütyüjei közt említi az Oculus Riftet.