Megható videóval emlékeztek a Nintendo elhunyt elnökére

ivata szatoru nintendo elnök
Satoru Iwata, president of Japanese videogame giant Nintendo, announces the company's financial result ended March in Osaka, western Japan. Nintendo booked a 229 million USD annual loss, reversing a year-earlier profit as dismal sales of its Wii U console during the crucial Christmas holiday period dented results. AFP PHOTO / JIJI PRESS JAPAN OUT
Vágólapra másolva!
A játékipar tavaly vesztette el a Nintendo legendás elnökét, Ivata Szatorut. A játékfejlesztők egyik legnevesebb eseményén, a Game Developer's Choice Awardson gyönyörű animációs kisfilmmel emlékeztek rá és munkásságára.
Vágólapra másolva!

Az idei GDC Awards konferencián megható videóval tisztelegtek Ivata Szatoru, a Nintendo elhunyt elnöke előtt. Az animáción David Hellman is dolgozott, a Braid című játék művésze. A ceruzarajz stílusú videó olyan, Ivatához köthető legendás termékekről emlékezik meg, mint a Nintendo Wii, a Nintendo DS, Nintendogs, vagy a Brain Training.

Ivata Szatoru tavaly júliusban halt meg rákban, 55 évesen. 1983 óta dolgozott a Nintendónál. Eleinte olyan, mára kultikus címekké vált videojátékok elkészítésén munkálkodott,

mint az EarthBound vagy a Kirby-sorozat.

2000-ben igazgatói széket kapott, két évvel később pedig, Jamaucsi Hirosi halála után, ő vette át az elnöki teendőket is.

Ivata Szatoruhoz köthető a Nintendo másodvirágzása:

az akkoriban anyagi nehézségekkel küzdő vállalat a 2000-es évek közepén a Wii és a DS nevű videojáték-konzolok kiadásával ismét a csúcsra tört.