Így nézhet ki az új Nintendo

super mario karakter 30
TO GO WITH STORY Japan-Lifestyle-entertainment-game-company-Nintendo-GameBoy by Miwa SUZUKI This picture taken on April 17, 2014 shows customers check used videogame consoles and softwares at a videogame shop in Tokyo, while a large figure of Nintendo's character Super Mario stands. Nintendo's trailblazing Game Boy marks its 25th anniversary Monday with the portable device's legacy living on in cutting-edge smartphone games and among legions of nostalgic fans. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott fotón látható a Nintendo legújabb konzoljának irányítója. A kép alapján egészen újszerű megközelítést használt.
Vágólapra másolva!

Vélhetően a Nintendo új játékkonzoljának irányítójáról raktak ki fotót a Redditen. Az Idriss2Dev nevű felhasználó azt állítja, hogy

a vezérlő a Nintendo követekező gépéhez, a Nintendo NX-hez készül.

A gépet egyelőre nem mutatták be hivatalosan, de vélhetően nem kell rá sokat várni, hiszen a gyártó jelenlegi konzolja, a Wii U már évek óta bukdácsoló eladásokat produkál.

A kijelzőn vannak a gombok és az analóg karok is. Forrás: Origo

A fotó sajnos nem túl jó minőségű, de ami látszik rajta, az nagyon érdekes: a kép szerint

a kontroller felületének nagy részét egy kijelző foglalta el,

és ezen helyezkednek el a gombok is.

A vezérlő ezen kívül kap egy előlapi kamerát, és beépített hangszórókat is. Tekintve, hogy mind a Wii (mozgásérzékelő kontroller) mind a Wii U (kijelzős kontroller) esetében is a vezérlő volt a szett különlegessége, valószínűsíthető, hogy ez most is így lesz.

A fenti kép, és a korábbi információk is ezt erősítik, ám a hivatalos bejelentésre még valószínűleg a június E3 videojáték-rendezvényig kell várni.

Az elemzők szerint a gép gyengébb lesz a 2013-ban megjelent PlayStation 4-nél,

viszont támogatja majd a virtuális valóság technológiát, bár azt nem tudni, hogy ehhez saját eszközt használna, vagy egy másik gyártóét.