Olyan biztonsági hibára hívták fel az Apple figyelmét, melyről azt hitték, már rég megoldották. Ma érkezik a frissítés, és a megoldás.

Továbbra is támadhatják a hackerek az iMessage-et. Az Apple-eszközökön használt üzenetszolgáltatásból korábban a kiberbűnözők könnyen ellophattak fotókat és videókat, egy biztonsági résnek köszönhetően.

A cég az iOS 9 mobilszoftver kiadásával orvosolta a hibát, legalábbis ezt hitték. Matthew D. Green, a John Hopkins Egyetem professzora viszont felhívta rá a figyelmet, hogy a rendszer még mindig támadható, bár nagyobb tudás szükséges hozzá.

A titkosítási hibát kihasználva a küldött, illetve fogadott fotókat, videókat le lehet kérni, más tartalmat viszont nem. Így az eset nem hozható összefüggéssbe az Apple és az FBI jelenlegi harcával, hiszen ott a szövetségiek egy komplett telefonhoz akarnak hozzáférni.

Ma jön a javítás

Az Apple már reagált is az észrevételre: megköszönték, hogy felfedezték ezt a hibát, de már javították is. Az iOS 9.3-as változatában - melyet ma este mutatnak be - már teljesen befoltozták a rést, így a frissítés után elméletileg a felhasználók összes adata biztonságban lesz.