Így készíthet profilképet az áldozatok emlékére

brüsszel belgium profilkép terrortámadás
Két alkalmazással is elkészíthető a zászlós profilkép
Vágólapra másolva!
Ugyan a Facebooknak még nincs rá saját szűrője, de két alkalmazással könnyedén készíthetünk belga színekbe borult profilképet.
Vágólapra másolva!

A brüsszeli terrortámadás után pár órával már megindult a szolidaritási hullám az interneten, a felhasználók beszédes képekkel fejezték ki együttérzésüket. A belga zászlós szívek és annak változatai, a sült krumpliból formázott profilképek már kinn voltak a Facebookon nem sokkal a támadás után.

Ahogy a párizsi terrortámadás idején francia trikolórba, úgy most fekete, sárga és piros színbe borult a közösségi oldal. Ugyan a Facebooknak még nincsen saját szűrője a belga zászlós profilképek készítéséhez, két módon is készíthet magának. Az egyik a Rainbow Filter alkalmazás, amit itt tud elérni.

Két alkalmazással is elkészíthető a zászlós profilkép Forrás: Origo

A kép készítéséhez először be kell jelentkeznie Facebook-fiókjába,

majd a Belgium Filter! gombra kattintva

rá is kerül a profilképre a szűrő. Azt utána letöltheti, vagy egyenesen megoszthatja a közösségi oldalon.

Egy másik módszer

Ugyanígy elkészítheti a képet az Appowo Flagify nevű alkalmazásával is. Először válassza ki az országot, majd kattintson a „Sign in and flagify your profile picture” gombra. Ha már be van jelentkezve Facebook-fiókjával, akkor egyszerűen a "Flagify your profile picture" feliratot fogja látni. A kész képet jobb kattintással mentheti le, de rögtön meg is oszthatja.

Egy másik megoldás Forrás: Origo