Mobiljátékokat fog fejleszteni a Sony

sony playstation network
Vágólapra másolva!
Kimondottan mobiljátékok fejlesztésére szakosodik a Sony új cége, a ForwardWork. A japán vállalat óvatosabb a Nintendónál, és a korábbi játékaikból már jól ismert karaktereket tervezik felhasználni.
Vágólapra másolva!

A Nintendo után a Sony is a belép a mobiljátékok piacára, és leányvállalatot alapít erre a célra. A ForwardWorks április elsején kezdi meg működését, azon a napon, amikor a különböző PlayStation részlegek a Sony Interactive Entertainment ernyője alatt fognak egyesülni.

A cég a japán és ázsiai piacra fog fejleszteni, de a Sony sejtelmesen megjegyezte, hogy lehetséges a későbbi a terjeszkedés is. Elmondásuk szerint

teljes értékű játékokat készítenek majd, amelyekben visszatérnek a Sony jól ismert karakterei.

Hogy mikorra tervezik az első program kiadását, arról még nem beszéltek.

A régi karakterekben bízik a cég Forrás: playstation.com

A Nintendo is hisz benne

A Nintendo tavaly jelentette be, hogy mobiljátékokat is fog készíteni a DeNa játékfejlesztővel karöltve. Sokan arra tippeltek volna, hogy a Nintendo olyan nagy videojátékokkal nyit a platformon, mint a Mario vagy a Zelda, végül a közösségi app Miitomót mutatták be. A bejelentés után a Nintendo részvényei 7 százalékot zuhantak. Mindezek ellenére a Miitomo a vártnál jobban nyitott, idén még további négy Nintendo játék érkezik.