Két hét, és itthon is kapható az új iPhone

2016.03.25. 11:32

Április 6-án már boltokba került az új kicsi, és olcsóbb iPhone. Az előrendelés már jövő hét kedden megindul. Az Apple telefonja az iPhone 5s külsejét, és a 6s tudását ötvözte.

Húsvét utáni kedden megindul az iPhone SE előrendelése a szolgáltatóknál, így aki elsők között akar hozzájutni a kicsi, de erős okostelefonhoz, annak nem kell tovább várnia Magyarországon sem. (Az első körös előrendelés csütörtökön indult.)

Április 6-tól pedig a webshopokban, és az üzletekben is kapható lesz már.

Az új iPhone négy színben lesz kaphatóForrás:AFP/Christoph Dernbach

Az iPhone SE 16 gigabájtos változata kártyafüggetlenül 159 ezer forint lesz, míg a 64 gigabájtos már 199 ezer forint. Hogy a szolgáltatók milyen egyéb konstrukciókat kínálnak, jövő héten kiderül.

A telefon négy színben lesz kapható: asztroszürke, ezüst, arany, és rozéarany.

Kell?

Az Apple új telefonja külsejét tekintve az iPhone 5s-re hasonlít, tudását pedig a 6s tepsimobiltól örökölte meg. Egyedül a 3D Touch maradt ki a telefonból. A legtöbben arra gyanakszanak, hogy az ár miatt maradt ki: a nyomásérzékeny kijelző ugyanis nem olcsú mulatság, ez megdobta volna a készülék árát is. A másik lehetséges ok, hogy a tavalyi széria is már 0,2 milliméterrel vastagabb lett a panel miatt, így az SE is "vaskosabb" lett volna. A harmadik pedig, hogy teljesen felesleges 4 colos kijelzőre ez a funkció, 4,7 és 5,5 colos méretre lett optimalizálva.

Az Apple tavaszi nagybejelentésén mutatta be az új kicsi iPhone-t. A célközönség vélhetően azok lesznek, akik most vesznek először okostelefont, illetve, akiknek nem jött be a nagy kijelzővel rendelkező 6-os széria.