Apple Pay-riválison dolgozhat a Facebook

2016.03.29. 13:53

A Messenger forráskódja szerint a Facebook egy olyan mobilfizetési-rendszert tervez beépíteni a csevegőplatformba, amivel appon keresztül lehetne fizetni online boltokban. Az is lehetséges, hogy ez nem egy saját megoldás lesz, hanem az Apple Pay.

Úgy tűnik, hogy a Facebook komolyan gondolkodik azon, hogy egy olyan mobilfizetési megoldást épít a Messengerbe, amivel alkalmazáson belül lehetne fizetni online termékekért. Az app iPhone verziójának kódjában olyan gyanús parancsokat szűrtek ki, mint „fizetés személynek”, és „fizetés Messengeren keresztül a termék megvásárlásakor”. A cég nem kommentálta a hírt.

A Messengert nem csak csevegőappnak szánjákForrás: AFP/Josh Edelson

Ugyan már most is küldhetünk pénzt Messengeren barátainknak, de az iOS-es app kódja azt sugallja, hogy a Facebook egy kiterjedt, komolyabb rendszert fontolgathat.

Ez azért lenne meglepő, mert Mark Zuckerberg a negyedéves pénzügyi eredmények bejelentésekor januárban még azt mondta, hogy nem terveznek ilyen jellegű, saját terméket. Sőt, lehetséges partnerként nevezte meg ilyen téren az Apple Pay-t.

Az egyelőre még rejtély, hogy a Facebook végül valóban saját megoldást fejleszt-e, vagy partnerrel társul.

Az app kódjában más funkciókra is bukkantak: egy „titkosított beszélgetési eszközt” is említenek, ami valószínűleg olyan titkosított csatornát jelenthet majd a csevegésekhez, amit a WhatsApp és a Telegram is használ.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK