Digitális lesz az idei kis népszámlálás

népszámlálás
Budapest, 2011. október 6. Népszámlálást népszerűsítő plakát Budapesten, az I. kerületi Mária téren. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A kis népszámlálás idén már elektronikusan fog zajlani. Az önkitöltő felület az interneten lesz elérhető, a kérdezőbiztosok táblagépet vagy notebookot fognak használni a feladathoz. 
Vágólapra másolva!

A T-System Magyarország végzi idén a kis népszámlálás informatikai támogatását – derül ki a cég sajtóközleményéből. A teljes felmérés elektronikusan fog történni. Az önkitöltő felület az interneten lesz elérhető, a kérdezőbiztosok táblagépet vagy notebookot fognak használni a feladathoz. Az összeíró, monitoring, kódoló, szakértői javító és kérdőív szerkesztő modulok fejlesztésen túl a hardver infrastruktúrát is biztosítják.

A Központi Statisztikai Hivatal

a tízévenkénti országos összeírás félidejében végzi a kis népszámlálást,

amelynek keretén belül az elmúlt öt év változásait tárják fel félmillió háztartásra kiterjedően. Az adatszolgáltatók ilyenkor lakás és személyi kérdőíveket töltenek ki, valamint kiegészítő adatfelvételben válaszolnak egészségügyi állapotukkal, jólétükkel kapcsolatos kérdésekre.

2017-től további összeírásokat is fokozatosan elektronizálhatnak.