Iphone-okkal és színes nyomtatókkal újított a Fehér Ház

fehér ház white house
Vágólapra másolva!
Lecserélték a Fehér Ház elavult informatikai eszközeit, nagy részét már a Clinton-korszak óta használták. Most már vannak színes nyomtatóik, iPhone-jaik, és jobb wifihálózatuk.
Vágólapra másolva!

Fejlesztette informatikai struktúráját a Fehér Ház, a nyolcvanas évek óta ez az első nagyszabású beruházásuk. A fejlesztés két év után most fejeződött be David Recordon vezetésével, aki a Facebook irodájának informatikai infrastruktúrájáért is felelt.

A személyzet eddig a Clinton-korszakból származó fekete-fehér nyomtatókat, régi laptopokat, ősrégi vezetékes irodai telefonokat és Blackberry telefonokat használt. Ezeket cserélték le vékonyabb, SSD-vel és erős processzorokkal ellátott laptopokra, digitális irodai telefonokra, iPhone okostelefonokra és színes nyomtatókra.

Ősrégi eszközöket használt a személyzet Forrás: Wikimedia Commons

Eltávolítottak körülbelül hatezer kilónyi felesleges kábelt a falakból, helyette jobb wifihálózatot alakítottak ki. Fejlesztették a biztonsági rendszert is, chipekkel ellátott kártyákkal és passkódokkal léphetnek be a dolgozók a sima jelszavak helyett.

Ugyan az évek alatt többször is vettek új felszereléseket bizonyos irodákba, szobákba, az elnöki palota felszerelésének teljes újragondolása hosszadalmas folyamat volt.