Ismét meghekkelhették Donald Trump hotelláncát

2016.04.05. 16:54

Feltörhették Donald Trump luxushotelláncának fizetési rendszerét, bankkártyaadatokat lophattak a támadók.

Egy éven belül már másodszorra eshetett hackerek áldozatául az amerikai republikánus elnökjelölt, Donald Trump hotellánca. Brian Krebs biztonsági szakember hétfőn tette közé sejtését, miszerint pénzügyi adatokat lophattak el a Trump Hotel Collection rendszeréből.

Erre utalnak azok a gyanús pénzügyi mozgások, amelyekre több banki és pénzügyi szektorban dolgozó forrása is felfigyelt. A hotellánc hivatalosan még nem erősítette meg az adatlopást, vizsgálják az ügyet.

Donald TrumpForrás: AFP//Rhona Wise

Először tavaly júliusban loptak adatokat a luxuslánc ügyfeleitől. Egy olyan kártevővel fertőzték meg a fizetési terminálokat, ami ellopta az ügyfelek bankártyaadatait. Akkor szintén bankok figyeltek fel a hotel ügyfeleihez köthető, visszaélésre utaló pénzügyi mozgásokra.

Az elmúlt években több luxushoteltől is loptak pénzügyi adatokat kártevők használatával. Tavaly decemberben derült ki 17 hét után, hogy a Hilton hotelek rendszerét is feltörték. Az ellopott adatokat a hackerek feketepiacon, hacker fórumokon értékesítik tovább, vagy egyszerűen leemelik a pénzt a számlákról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK