Ismét meghekkelhették Donald Trump hotelláncát

politics TOPSHOTS Horizontal Republican presidential candidate Donald Trump addresses a press conference following his  victory in the Florida state primary on March 15, 2016 in West Palm Beach, Florida. 
The win in Florida for Trump sent rival Marco Rubi
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Feltörhették Donald Trump luxushotelláncának fizetési rendszerét, bankkártyaadatokat lophattak a támadók.
Vágólapra másolva!

Egy éven belül már másodszorra eshetett hackerek áldozatául az amerikai republikánus elnökjelölt, Donald Trump hotellánca. Brian Krebs biztonsági szakember hétfőn tette közé sejtését, miszerint pénzügyi adatokat lophattak el a Trump Hotel Collection rendszeréből.

Erre utalnak azok a gyanús pénzügyi mozgások, amelyekre több banki és pénzügyi szektorban dolgozó forrása is felfigyelt. A hotellánc hivatalosan még nem erősítette meg az adatlopást, vizsgálják az ügyet.

Donald Trump Forrás: AFP//Rhona Wise

Először tavaly júliusban loptak adatokat a luxuslánc ügyfeleitől. Egy olyan kártevővel fertőzték meg a fizetési terminálokat, ami ellopta az ügyfelek bankártyaadatait. Akkor szintén bankok figyeltek fel a hotel ügyfeleihez köthető, visszaélésre utaló pénzügyi mozgásokra.

Az elmúlt években több luxushoteltől is loptak pénzügyi adatokat kártevők használatával. Tavaly decemberben derült ki 17 hét után, hogy a Hilton hotelek rendszerét is feltörték. Az ellopott adatokat a hackerek feketepiacon, hacker fórumokon értékesítik tovább, vagy egyszerűen leemelik a pénzt a számlákról.