A zárképernyő feloldása nélkül is hozzá lehet férni a kontaktokhoz, képekhez iPhone 6S és 6S Plus készülékeken.

Súlyos bugot találtak az Apple Siri digitális asszisztensében. Ezt kihasználva a zárképernyő feloldása nélkül lehet hozzáférni a mentett kontaktokhoz, fotókhoz iPhone 6S és 6S Plus modelleken.

Ehhez csak annyit kell tenni, hogy elindítjuk a Sirit a zárképernyőről, és arra kérjük, hogy keressen Twitteren egy olyan posztot, amiben van email cím. Ehhez nem kell az sem, hogy telepítve legyen a mobilos Twitter app. Ezután egy tetszőleges mailcímre kell kattintani 3D Touch-csal, így előugrik egy menü, ahol azt új kontaktként lehet felvenni, vagy egy már meglévőhöz adni. Így gyakorlatilag minden kapcsolathoz hozzá lehet férni.

Ha a tulajdonos jogosultságot adott arra, hogy a kapcsolatok hozzáférhessenek az iPhone fotóalbumához, akkor azokat is meg lehet nézni. Mindezt a zárképernyő feloldása nélkül.

A felhasználók úgy védhetik meg magukat, ha letiltják a Sirit a zárképernyőről, és a kapcsolatoknál nem engedélyezik a fotókhoz való hozzáférést.

A The Daily Dot lap szerint minden olyan iPhone-nal működik a módszer, ami támogatja a 3D Touch-t, és iOS 9-nél frissebb rendszert használ, míg a bugot felfedező szakember csak az iOS 9.3.1-et említi. Az Apple hamarosan valószínűleg orvosolja a hibát.