Kamerájával akar hódítani az új Huawei csúcsmobil

2016.04.06. 17:09

A német Leicával közösen alkotta meg legújabb csúcsmobilját a Huawei. A kínai cég nem titkolt célja, hogy a kamerával hódítson, és így nyomja le trónjáról a Samsungot és az Apple-t.

A Leica volt az a cég, amely 102 éve forradalmasította a fotográfiát, így most azt remélik, hogy közös erővel a mobilfotózásba is újat hozhatnak. Ezzel a mondattal rántotta le a leplet a Huawei új telefonjairól, a P9 és P9 Plusról.

A két okostelefon Leica Summarit kamerát kap a hátlapra.

Huawei P9 PlusForrás: Huawei

Mindegyik lencse 12 megapixeles, ám míg az egyik hagyományos RGB érzékelő, a másik monokróm. A telefon kap egy dedikált mélységérzékelő processzort is, hibrid-lézeres autófókuszt, és dupla hátlapi vakut.

Minden bizonnyal a fotósok kedvére lesz, hogy van manuális kameramód is, amivel nagyobb kontrollt kap a felhasználó a fényerő, expozíció, záridő beállításai felett. A képeket nyers RAW formátumba is mentheti.

Papírforma

A korábbi hetekben sok minden kiszivárgott már a Huawei új csúcstelefonjáról. Meglepetés volt, hogy nem P9 Max, hanem P9 Plus lett a nagyobb készülék neve, míg a kistestvérként emlegetett Lite úgy tűnik, nem létezik, ahogy egy különlegesebb Premium változat sem.

A cég nem titkolt szándéka, hogy a készülék az Apple és a Samsung idei csúcsmodelljeivel versenyezzen. A bejelentésen lépten-nyomon az iPhone 6s és 6s Plus, illetve a Samsung Galaxy S7 és S7 edge került szóba összehasonlításképp.

Ez nem véletlen: a Huaweit már csak az Apple és a Samsung előzi meg a mobilpiacon, a készülékek egyértelműen a felsőkategóriás szegmenst támadják.

A P9 6,95 milliméter vastagságú, alumínium, kompakt házat, üvegkijelzőt kapott. A bemutatón többször is hangsúlyozták a lekerekített, csiszolt éleket.

Több különböző színben lesz kapható a telefon: rozéarany, fehér, szürke, ezüst és arany verziót mutattak be. Az árnyalat azonban függ majd a régiótól is, Európában például nem lesz kapható a rozéarany.

A sima P9 kétféle változatban lesz kapható:

  1. 32 gigabájt tárhely és 3 gigabájt memória, illetve
  2. 64 gigabájtos tárhely és 4 gigabájt memória.

Egy fejlettebb, 3D-s ujjlenyomatolvasót, USB Type C-csatlakozót, és microSD bővíthetőséget is kap a telefon.

A Huawei állítása szerint a 3000 milliamperórás alapmodell aktív használattal körülbelül 1 napot, míg normál használat mellett másfél napot is kibír. Tíz percnyi töltéssel öt óra beszélgetési időhőz jutunk.

A P9 indulóára 600 euró lesz Európában, ez Magyarországon 190 ezer forint körüli árat valószínűsít. A P9 Plus pedig 750 euróba kerül majd, így vélhetően 235 ezer forintért vehetjük majd meg.

Új okosóra

Az új telefonokkal együtt a Huawei bemutatta az új okosórát is, a TalkBand B3-t. Külsőben teljesen elődjére ütött az óra, ahogy a méltán népszerű kivehető bluetoothos füles is megmaradt, így kétféleképpen is használhatjuk majd.

A karperec 91 milliamperórás akkumulátort, 80x128 pixeles, ívelt AMOLD kijelzőt kap, kialakítását tekintve por- és vízálló lesz. Szinkronizálhatjuk a telefonunkkal, a háttérben követi az aktivitásunkat, illetve közvetlen hívásokat is kezdeményezhetünk róla. Olyan fitneszalkalmazásokhoz is jó, amelyek számolják a kalóriát, sportteljesítményt, vagy figyelik az alvási szokásokat.

A karkötőhöz rozsdamentes acél és Gorilla Glass üveget használtak fel, de lesznek olasz bőrből készült szíjak is. 91milliamperórás akkumulátort kap, amely körülbelül 6 óra beszélgetést tesz lehetővé. Általános használat mellett négy napot is kibírhat. 

Huawei Talkband B3Forrás: Huawei

Kialakítástól, színtől függően 169-249 euró közötti áron lesz kapható, ez átszámítva 50-80 ezer forintot jelent.