Izgatottá válunk, ha megérintjük egy robot fenekét

Nao robot, android
Nao robot
Vágólapra másolva!
A Stanfordi Egyetem kutatói szerint a testünk akkor is izgatott állapotba kerül, ha robotokat, és nem embereket érintünk meg intim testrészeken.
Vágólapra másolva!

Izgatott állapotba hozza az embereket az, ha egy humanoid robotot olyan érzékeny helyeken érintenek meg, mint a szem, köldök vagy a fenék – mutatta ki a Stanfordi Egyetem robotikával foglalkozó kutatóinak felmérése. A résztvevőket arra kérték, hogy Nao robotot érintsék meg 13 különböző helyen, például a köldökénél, a szeménél, fenekénél – ezt egyenesen az emberszerű kisrobot kérte tőlük, aki beszélni is tudott.

A kutatás célja az volt, hogy kiderítsék, milyen reakciókat vált ki az emberekből, ha egy robotot kell megérinteniük. A kutatók eközben megfigyelték az alanyok testének reakcióit, és úgy találták, hogy az érzékeny részek érintésekor

nőtt a fiziológiai és érzelmi izgatottság szintje.

A kutatást vezető Jamy Li szerint annak ellenére, hogy a robot csak egy eszköz, az emberek a már berögzült, primitív reakciókat adták válaszként. Ez részben a humanoid szerkezetek olyan emberi jellemzőinek köszönhető, mint a beszéd vagy az emberszerű alak. Li hozzátette, hogy ez nem feltétlenül jelent szexuális jellegű izgatottságot, egyszerűen csak zavarba ejtőnek érezheti az alany a helyzetet.