Már apróhirdetési oldalként is használhatja a Facebookot

facebook jelszó mobil
TO GO WITH ASIA MALAYSIA INTERNET SOCIAL FEATURE BY SARAH STEWART A Malaysian professional writes her password to enter facebook for social networking in Kuala Lumpur on October 31, 2010. Malaysians are the most popular people on the Internet, while Japanese are the least, according to a global survey which shows how national cultures are reflected in online behaviour. Malaysians won the Internet popularity contest with an average of 233 friends in their social network, compared to 68 in China and just 29 in Japan, according to the Digital Life study by global research firm TNS. AFP PHOTO / Saeed Khan
Vágólapra másolva!
Itthon is aktiválta a Facebook az Adásvételi csoportokat, amelyeken keresztül számos hasznos eszközt kapunk az internetes vásárláshoz, eladáshoz és cseréhez.
Vágólapra másolva!

Már a magyar felhasználók is használhatják Facebookon az Adásvételi csoportokat. Ezek a hagyományos csoportokhoz hasonlók, ám számos olyan funkcióval egészülnek ki, ami megkönnyíti az internetes eladást, vásárlást és cserélést.

Csoportokat ajánl a közelünkben, hogy ne legyen messze az áru Forrás: Origo

A Facebook csoportokat eddig is sokan használták hirdetésre és kereskedelemre, legyen szó albérletről, ruhákról, vagy más termékekről. Az Adásvételi csoportok lényege, hogy

a feltöltött árukat egy külön fülön lehet egyben böngészni,

azok nem csorognak le idővel a csoport falán. Lehet köztük keresni is.

A termékek közt külön fülön lehet böngészni, keresni Forrás: Origo

A posztolt termékhez olyan információkat adhatunk meg, mint a helyszín, ár, és külön fotóalbum is készíthető a képeknek. A helyszínmegadás azért hasznos, mert ez alapján a felhasználó ajánlást kap a közelében található csoportokról. Jelölhető az is, ha egy termék már elkelt.

Aki még nem kapott értesítést bejelentkezéskor az új funkcióról, az egyszerűen az oldalsó menüben érheti el.

Hogyan állíthatja be?

Az aktiváláshoz nem kell új csoport készíteni, a már létező csoport beállításai közt

az adminisztrátornak elég átállítania a Csoporttípust,

majd a Vásárlás, eladás, csere opciót kiválasztani. Ehhez részletes segítséget nyújt a Facebook magyar nyelvű Súgója, itt érhető el.

Hogyan adhat el?

Azokban a csoportokban, ahol már aktiválták a funkciót, pár kattintással lehet feltölteni új terméket. A megszokott posztolás helyett az Eladó tárgy pontot kell választani, majd kitölteni az eladni kívánt tárgy adatlapját.

Posztolás helyett egy adatlapot kell kitölteni Forrás: Origo