Ötcsillagos mobilnak szánták az HTC 10-et

Merész széleket kapott
Vágólapra másolva!
Erős, de átlagos csúcsmobillal próbálja visszaküzdeni magát az élbolyba a HTC. A HTC 10 első ránézésre olyan mint egy régi Samsung telefon, de nem gyengébb a konkurens csúcsmobiloknál. Kérdés, ez mire lesz elég?
Vágólapra másolva!

A Huawei, Samsung, LG és iPhone idei csúcsmobiljai után megmutatta magát a HTC idei zászlóshajója is San Franciscóban. A csúcsmobil ugyan a tavalyi M9 utódja, egyszerűen

csak a HTC 10 nevet kapta.

A készülék tudása papíron impozáns, főként kamera és hangzás terén erősített a cég.

Merész széleket kapott Forrás: HTC Blog

Az újítási szándékot jelzi a merészebb, kéttónusú külső is. Habár első ránézésre a tavalyi HTC A9-hez, vagy

a régi Samsung mobilokhoz hasonlít.

A HTC 10 5,2 colos kijelzőt kapott: kicsivel nagyobb az iPhone 6S-nél, méretei alapján főleg a Samsung Galaxy S7-tel egyezik meg.

A kiszivárgott képeken is szembetűnő újdonság volt, hogy eltűnt az előlapról a két sztereó BoomSound hangszóró. Ezt a sokak számára fájdalmas vonást pótolja az új 24 bites hangzás, és a BoomSound HIFI Edition hangrendszer, a mélynyomó a készülék aljára került.

Más érdekességeket is tartogat az előlap, méghozzá

az optikai képstabilizátorral felszerelt öt megapixeles szelfikamerát.

Ezt megkapta a hátlapi, 12 megapixeles Ultrapixelnek nevezett szenzor is, lézeres autófókusszal, és kéttónusú ledes vakuval. A lencsének f/1.8-as rekeszértéke van, így az érzékelőkre rengeteg fény jut.

Most is fontos a zene Forrás: HTC Blog

Fura ujjlenyomatolvasó

A HTC 10-ben négymagos Qualcomm Snapdragon 820 processzor dolgozik majd, amihez 4 gigabájt memória társul. Lesz belőle 32 gigabájtos és 64 gigabájtos változat, a tárhely akár két terabájtra is bővíthető lesz mikroSD kártyával.

A többi vetélytárshoz hasonlóan 3000 milliamperórás akkumulátort kapott. A cég állítása szerint

30 perc alatt lehet feltölteni 50 százalékra,

amivel egy napot tudjuk használni. Kapott USB-C csatlakozót is, és a manapság már kötelező ujjlenyomatolvasót. A külföldi kritikákban főleg azt nehezményezték, hogy ez nem egy Home gomb egyben, csupán a lenyomat érzékelésére van.

Négyféle kombinációban lesz kapható Forrás: HTC Blog

Kapható lesz fekete-szürke, fehér-ezüst, fekete-ezüst, valamint fekete-arany kombinációkban. Az előrendelés április 12-én elkezdődik a HTC weboldalán 699 dollárért (átszámítva 192 ezer forintért), májusban kezdődik a szállítás.

Szavazzon!

Elnyerte tetszését az új HTC telefon?