99 év börtönt kaphat az Asperger-szindrómás hacker

2016.04.14. 06:00

99 év börtönre ítélhetik a brit hacktivistát, akit azzal vádolnak, hogy adatokat lopott az amerikai hadseregtől, a NASA-tól és az FBI-tól.

A brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) titkosítási kulcsok átadására akarja kötelezni Lauri Love online aktivistát. A 31 éves, Asperger-szindrómás hackert azzal vádolják, hogy az amerikai kormánytól lopott dokumentumokat tárolja számítógépein. A vád szerint adatokat lopott a NASA-tól, az amerikai hadseregtől, és az Egyesült Államok központi bankrendszerétől is.

A hatóság polgári eljárást indított azügyben, hogy a férfi átadja a lakásából elkobzott eszközök titkosításitát feloldó kulcsokat, jelszavakat, hogy megnézhessék azok tartalmát. A gépeket még 2013-ban foglalta le az NCA, Love pedig jogi eljárást indított azért, hogy azokat visszakapja.

Számos szervezet feltörésével vádolják a hacktivistátForrás: Free Lauri Love (Facebook)

Az NCA arra kérte a bíróságot, hogy utasítsák Love-ot a jelszavak és kulcsok kiadására annak előfeltételeként, hogy visszakaphassa az eszközeit. Ezzel gyakorlatilag arra kötelezik, hogy potenciálisan maga ellen adjon ki bizonyítékokat. 

Ha a férfit kiadatják az Egyesült Államoknak és bűnösnek találják, 99 év szabadságvesztésre ítélhetik. Love-ot számos hatósági rendszer feltörésével vádolják, az Anonymous oldalán is számos hacktivista támadásban vett részt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK