Két drón ütközött: baki a bemutatón

dron prix
Vágólapra másolva!
Pár év alatt emberek millióit hódította meg a drónozás. Van, aki csak hobbiszinten, van, aki képek, felvételek rögzítésére, van, aki versenyzésre használja ezeket a robotkoptereket. Az újabb bajnokság célja a közösségépítés.
Vágólapra másolva!

Az illetékes szervezetekkel egyeztetve azon vagyunk, hogy a drónozásra vonatkozóan egyértelmű, mindenki érdekeire tekintettel lévő szabályozás szülessen Magyarországon - mondta el Fekete Gábor, a Drone Prix Hungary szóvivője.

- mondta korábban az Origónak a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársa az első magyar drónbajnokságon Velencén. Mindkét csapat jó példát mutat arra, hogyan lehet legálisan drónokat reptetni.

Újabb drónverseny

A Drone Prix Hungary csapata magyarországi, sőt, a régión belüli legnagyobb drón rajongói közösség felépítését tűzte ki célul. Elsőként

egy hat állomásos nyílt drón bajnokságot rendeznek,

melyen a versenyzők gyorsasági, ügyességi és szabadszemes kategóriákban mérhetik össze tudásukat. Az FPV-versenyeken a versenyzők, és a közönség tagjai is virtuálisan "beülhetnek" a drónok pilótafülkéibe, és úgy élvezhetik a versenyt.

A csapat tagjai használati és építési oktatásokat, illetve interaktív bemutatókat tartanak, valamint a rajongók maguk is kipróbálhatják a drónokat. A bemutatón össze is ütközött két drón: úgy szállt fel az egyik gép, hogy belecsapódott egy, már repülő robotkopterbe.

"A versenysorozat közelebb hozza majd, úgy gondolom elsősorban a fiatalokhoz, de akár az idősebb generációhoz is a repülés és a technika, a robottechnika szeretetét. És hiszem, hogy ennek az élménynek az átélésére Magyarországon is sokaknak lesz lehetőségük: a drónozás - technikai sport lévén - nem egy filléres hobbi, de már egy olcsóbb típus is elegendő ahhoz, hogy

- mondta Besenyei Péter, többszörös Európa és Világbajnok műrepülő pilóta.

A bajnokság döntőjére szeptember 10-én kerül sor az egésznapos Drónverseny és Robotika Show-n, a Hungexpo pavilonjaiban felhúzott kétszintes, 2 700 négyzetméteres versenypályán.

Az interaktív standok mellett az előadók a humanoid robotok, a mesterséges intelligencia, az önjáró autó, a 3D nyomtatás, ember-gép interfész, robotprotézisek, génchipek, űrkutatás vagy akár a molekuláris bionika témáit ölelik fel.

"Célunk egy legális keretek között űzhető, rengeteg élménnyel kecsegtető és széles rétegek számára elérthető sportág és hobbi létrehozása" - mondta Fekete Gábor.