A magyar újságok is beépülnek a Facebookba

facebook instant articles
A National Geographic már a támogatott magazinok között van.
Vágólapra másolva!
Világszerte is élesedett a Facebookon belüli hírpublikálás, az Instant Articles. Ezzel a felhasználók gyorsabban fogyaszthatják a kiadók tartalmait úgy, hogy közben a közösségi oldalt sem kell elhagyniuk.
Vágólapra másolva!

A Facebook kétnapos fejlesztői konferenciájának első napján indította útjára világszerte az Instant Articles (azonnali cikkek) szolgáltatást. Ez lehetővé teszi, hogy a közösségi oldallal partnerségre lépő újságok és hírportálok cikkei közvetlenül a mobilapplikáció hírfolyamában jelenjenek meg, elkerülve a böngészők megnyitásával járó várakozást.

A National Geographic az első támogatott magazinok közt volt Forrás: Facebook

A Facebook szerint a felhasználók legtöbbször cikkeket és híreket osztanak meg a hírfalon, ezek betöltése azonban a leglassabb a többi tartalomhoz képest, átlagosan 8 másodperc. A vállalat szerint az Instant Articles tízszer gyorsabbá teszi a cikkek megjelenítését, amik így a hírfolyamba egyből kikerülnek.

A szöveg mellett a cikkben található fotók is rögtön nagyíthatóvá válnak, nem kell arra várni, hogy egy külső alkalmalzás, például böngésző beolvassa teljes méretében. A beillesztett videók is automatikusan elindulnak.