Teljesen új külsőt kaphat a következő iPhone

2016.04.18. 11:33

A jövőre megjelenő iPhone alumínium- helyett üvegborítást és új formatervet kaphat - állítja a legnagyobb Apple-jós.

A legnagyobb Apple-guru, Kuo Ming-csi szerint az Apple elhagyja a fémburkolatot a jövőre megjelenő iPhone-nál, és több előnye miatt is üvegburkolatra vált. Az új anyag egy új formát is magával hozhat, a készülék körvonalai is jelentősen átalakulhatnak - tudta meg az Apple Insider.

Az elemző szerint az Apple egyrészt azért vált üvegre, mert a konkurensek túlnyomórészt már mind az iPhone-ok formájára tervezett alumíniumházat használnak, így az üveg használatával ki tudna tűnni a tömegből. 

Az üveg nem mellesleg ideális választás a vezeték nélküli töltéshez,mivel azon könnyebben áthatolnak az elektromágneses hullámok, mint a vastag fémen. 

Vegyes fogadtatást kapott az iPhone 4 üvegborításaFotó: Tuba Zoltán - Origo

Az üvegborítást használó iPhone 4 és iPhone 4s korábban vegyes fogadtatást kapott, mivel sokak szerint sérülékenyebbé tette a készüléket. Kuo szerint az Apple a korábbinál szívósabb üveget fog használni, hogy jobban teljesítsen a törésteszteken.

A másik lényeges újdonság az AMOLED kijelző lehet.Kuo szerint, mivel az üveg nehezebb az alumíniumnál, az AMOLED kijelző fogja kompenzálni a súlytöbbletet.

Kicsoda Kuo Ming-Csi?

A KGI Securities elemzője a legjelentősebb Apple-lel foglalkozó üzleti elemző, aki számtalan olyan funkciót jósolt meg, ami valóra vált. Többek között az iPhone 6s 3D Touch technológiáját vagy a 12 megapixeles kamerát.

Tavaly novemberben pedig azt látta előre, hogy ismét négycolos iPhone jön, és azt is eltalálta, hogy A9-es chipet kap.

Márciusban is csepegtette már az információkat a 2017-ben megjelenő új iPhone-ról, ezeket jósolja még a készülékkel kapcsolatban:

  • Ez válthatja ki a „plus” modelleket
  • Támogatja majd a vezeték nélküli töltést
  • Lesz benne valamilyen biometrikus azonosítási megoldás – arc- vagy íriszfelismerés
  • Valószínűleg vízálló lesz, mivel a cég nemrég vásárolt meg egy erre utaló szabadalmat

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK