Egy teljesen más hírfolyamot tesztel a Facebook

2016.04.19. 12:15

Gyökeresen átalakítaná a hírfolyam elrendezését a Facebook, a cég már teszteli is a változtatást. A felhasználók sokkal több hírt fogyaszthatnának, különböző témájú füleken elkülönítve.

Az eddigi egyik legnagyobb változás jöhet a Facebook üzenőfalára. A felhasználók számos olyan mobilos képernyőmentést osztottak meg a napokban, amelyeken egy újfajta hírfolyam látható.

A közösségi oldal megerősítette a Mashable portálnak, hogy a képek valódiak, és tényleg egy új hírfolyamot tesztelnek mobileszközökön.

A képernyőmentéseken jól látható, hogy a hírek már kategóriák szerint szétválogatva jelennek meg különböző füleken. A képernyő alján lehet váltogatni többféle témakör közt (például sport, autó, tech), ezekre kattintva szűri a tartalmakat az oldal.

A Facebook célja ezzel az, hogy könnyebbé tegye a hírfogyasztást, és hogy a friss cikkek közt témák szerint lehessen böngészni. Alapbeállításként a hagyományos hírfolyam maradhat a barátok tartalmaival, a fülekre kattintva jelennének meg a tematikus folyamok.

A cég szóvivője szerint több felhasználótól is azt a visszajelzést kapták, hogy több olyan hírt szeretnének látni, ami az érdeklődési körükbe illik, ezért tesztelik az újfajta válogatást.

Ugyan a tesztelés tényét megerősítette a cég, arról nem beszéltek, hogy mikor lesz élesítve a változás, és hogy tervezik-e a böngészős Facebookhoz is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK