Még több érdekesség derült ki az új Androidról

android N
Második szakaszban jár a tesztelés
Vágólapra másolva!
Megjelent az új Android operációs rendszer fejlesztői tesztjének második kiadása, amely még több újdonságba enged betekintést. 
Vágólapra másolva!

Múlt héten jelent meg az „Android N” kódnéven tesztelt operációs rendszer

fejlesztői bétájának második kiadása,

a tesztelők pedig a második körben is szorgalmasan szivárogtatják az érdekességeket. A Wired három kiemelkedő újdonságot emelt ki az eddigi visszajelzések alapján.

A Phandroid csapata szerint sokkal több app és menü tudja majd kihasználni a nyomásérzékeny kijelzőket. Ezek másként viselkednek majd attól függően, hogy milyen erősen nyom rájuk a felhasználó. Ugyan a tesztre használható készülékek egyikének sincs nyomásérzékeny kijelzője, a rendszerbe be lesz építve a funkció, így a lehetőség adott.

Második szakaszban jár a tesztelés Forrás: Android

Az Android Police szerint fejlettebbé válik az operációs rendszer beszédfelismerése is, sokkal jobban testreszabhatjuk az egyes beállításokat csúszkákkal, rádiógombokkal. Emellett vakoknak és gyengénlátóknak is egyszerűbbé válik a használata.

Az Ars Technica fedezte fel az appok beállításai közt a „VR Helper” szolgáltatást, ami valószínűleg arra utalhat, hogy egyes appok VR-beállításait lehet majd finomhangolni a rendszeren belül. Többek szerint a Google egy új VR-eszközön, valamint appok VR-verzióin is dolgozhat.

Eddig ezt tudjuk az új rendszerről

A következő Android operációs rendszer, az "N" fejlesztői előzetese március 9-én rajtolt el, a második verziót múlt hét óta tesztelhetik a felhasználók. Végleges nevével kapcsolatban többen is a Nutellára tippelnek, ám a cég egyelőre hagyja, hogy találgassunk. Mint kiderült,

belsős körökben New York Cheesecake-ként is hívják,

ahogy a korábbi verziók is megkapták a maguk hosszabb kódnevét. Egy korábbi hírünkben már összeszedtük a várható legérdekesebb újításokat:

Az Android Beta Programon belül úgy lehet kipróbálni az új operációs rendszert, hogy ahhoz nem kell törölni teljesen az előzőt. Akik már most szeretnék megnézni az Android N-t (és rendelkeznek Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Pixel C, Nexus 9, Nexus Player készülékek valamelyikével), a hivatalos fejlesztői oldalon jelentkezhetnek is a programba.

Mindenki másnak valószínűleg nyárig kell várnia, ekkortól lesz elérhető a végleges változat.