Még idén megjelenhet a VR-hoz szánt PlayStation 4

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Neo kódnéven emlegetik a Sony új konzolját, ami még idén megjelenhet. A PlayStation 4 felturbózott változata erősebb hardvert kaphat, így a VR-játékok is látványosabban futhatnak rajta.
Vágólapra másolva!

A GiantBomb állítása szerint a Sony egy új, felturbózott PlayStation 4 konzolt tervez piacra dobni.

A Neo kódnéven emlegetett konzol

különlegessége a 4K felbontás lehet, a pletykák szerint gyorsabb processzort és nagyobb memória sávszélességet is kaphat.

A cikk szerint a fejlesztőknek októbertől kétféle változatban is piacra kell dobniuk játékaikat: a hagyományos Base módban, valamint a hardveres újítások lehetőségeihez igazított Neo módban. Ezeket szebb grafika és gyakoribb képfrissítés jellemzi majd.

Még szebb lehet majd a grafikája Forrás: AFP/Johannes Eisele

A konzolról már egy hónapja pletykálnak PS4,5 néven, de a Sony még nem erősítette létezését. Sokak szerint az októberben megjelenő PS VR virtuálisvalóság-eszköz megjelenése körül jelenthetik be, és még idén megjelenhet.

Több mint gyanús, hogy a PlayStation VR-t "Morpheus" kódnéven fejlesztették, míg az új konzol "Neo" kódnéven szivárgott ki. A jobb teljesítmény egyben látványosabbá teheti a konzolra érkező virtuálisvalóság-játékokat is, valószínűleg ez a célja a gyártónak.