Még idén megjelenhet a VR-hoz szánt PlayStation 4

2016.04.21. 08:00

Neo kódnéven emlegetik a Sony új konzolját, ami még idén megjelenhet. A PlayStation 4 felturbózott változata erősebb hardvert kaphat, így a VR-játékok is látványosabban futhatnak rajta.

A GiantBomb állítása szerint a Sony egy új, felturbózott PlayStation 4 konzolt tervez piacra dobni. A Neo kódnéven emlegetett konzol különlegessége a 4K felbontás lehet, a pletykák szerint gyorsabb processzort és nagyobb memória sávszélességet is kaphat.

A cikk szerint a fejlesztőknek októbertől kétféle változatban is piacra kell dobniuk játékaikat: a hagyományos Base módban, valamint a hardveres újítások lehetőségeihez igazított Neo módban. Ezeket szebb grafika és gyakoribb képfrissítés jellemzi majd.

Még szebb lehet majd a grafikájaForrás: AFP/Johannes Eisele

A konzolról már egy hónapja pletykálnak PS4,5 néven, de a Sony még nem erősítette létezését. Sokak szerint az októberben megjelenő PS VR virtuálisvalóság-eszköz megjelenése körül jelenthetik be, és még idén megjelenhet.

Több mint gyanús, hogy a PlayStation VR-t "Morpheus" kódnéven fejlesztették, míg az új konzol "Neo" kódnéven szivárgott ki. A jobb teljesítmény egyben látványosabbá teheti a konzolra érkező virtuálisvalóság-játékokat is, valószínűleg ez a célja a gyártónak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK