Brutális nagy akksit kapott az Acer új okostelefonja

liquid zest acer
Liquid Zest Plus
Vágólapra másolva!
Nagyra váltott az Acer: hatalmas akksit építettek új, középkategóriás okostelefonjukba, cserébe a készülék is vaskos lett. Ezzel együtt elindult a cég felsőkategóriás Jade Prim modelljének szállítása is, amely egy dokkolóállomással laptoppá alakítható.
Vágólapra másolva!

A laptopok, fitneszkütyük mellett okostelefont is villantott az Acer a New York-i sajtóbemutatón. A Liquid Zest Plust most mutatta be első ízben a vállalat, középkategóriás készüléknek szánják.

Egy vonása kétségkívül kiemeli a kínálatból:

hatalmas, 5000 milliamperórás akkumulátort kapott,

ami két teljes napig bírja, bár a gyártó honlapja szerint használattól függően akár három is lehet. Támogatja a gyorstöltést is, ami üdvözölendő ebben az árkategóriában.

Liquid Zest Plus Forrás: Origo

Az akkumulátor hozománya azonban a vaskos kialakítás is, ugyan maga a telefon kijelzője csak 5,5 hüvelykes. A Tri-focus néven emlegetett 13 megapixeles hátlapi kamera mindhárom fajta autófókusz-technológia előnyeit kihasználja: lézeres, fáziskövető és kontrasztfelismerő is van benne. A szelfikamera 5 megapixeles.

A gsmarena információ szerint egy négymagos 1,3 GHz-es Cortex-A53 processzort, 2 gigabájt memóriát, 16 gigabájt tárhelyet kap.Android 6.0 Marshmallow operációs rendszert futtat.

Pontos megjelenési dátumot nem jelentette be a cég, a telefon ára 250 dollár (70 ezer forint) lesz az Egyesült Államokban.

PC a zsebben

Egy hasznos kütyüt is bemutatott a gyártó Windows 10-es okostelefonjaihoz, a bemutatón a Liquid Jade Primóhoz. A zászlósmodellt még tavaly szeptemberben jelentette be a cég, idén év elején kezdődtek meg az előrendelések, a sajtóeseménnyel pedig elindult a szállítás is.

PC-vé alakított Jade Primo Forrás: Origo

Az Acer miniszámítógépként is hivatkozik rá, mivel a felsőkategóriás specifikáció lehetővé teszi a Continuum-technológia támogatását.

A Continuum a Microsoft fejlesztése, amellyel a készülék

nem csak telefonként, de laptopként is használható,

amennyiben csatlakoztatták rá a szükséges perifériákat. Ennek előnye, hogy nagyobb kijelzőn láthatók a futtatott Windows univerzális appok.

Acer Jade Primo

Operációs rendszer: Windows 10
Memória: 32 GB / 3 GB
Kijelző: 5,5 colos Full HD IPS, 1920x1080 pixel
Hátlapi kamera: 21 megapixel
Előlapi kamera: 8 megapixel
Akkumulátor: 2800 mAh
Súly: 150 gramm
Méret: 156,52 x 75,9 x 8,4 mm

A Liquid Extend nevű dokkolóállomásról most rántották le a leplet, ami egy olyan felszerelés, amivel a laptoppá alakítás elvégezhető, és bármilyen Windows 10-es Acer telefonnal működik majd.

A gyártó nem árult el árat, valamikor a harmadik negyedévben jelenhet meg.