Ingyen adhatja ki magát amerikainak az Opera böngészőben

opera logó
Vágólapra másolva!
A nagy böngészőgyártók közt elsőként épít be VPN-szolgáltatást böngészőjébe az Opera Software. Ezzel megkerülhetők a régiókorlátozások, tűzfalak, ráadásul korlátlanul és ingyen használható.
Vágólapra másolva!

Ingyenes virtuálismagánhálózat-szolgáltatást (VPN) épített be asztali böngészőjébe az Opera Software, ezt elsőként lépte meg a nagy böngészőgyártók közül.

Az újítás annak köszönhető, hogy a cég nemrégiben vásárolta fel az észak-amerikai, VPN-nel foglalkozó SurfEasy nevű céget. Ugyan korábban is volt lehetőség külsős szolgáltatások által igénybe venni VPN-t a böngészőben, a funkció most alapból beépül.

Pár kattintással álcázhatja magát Forrás: Opera

Az újítás egyelőre csak az Opera fejlesztői változatában érhető el, amelyben előre megismerheti a jövőben esetleg beépítésre kerülő funkciókat és kísérleti elemeket. A szoftver Windows és OS X operációs rendszerekre egyaránt letölthető ezen a linken.

Engedélyezéséhez a Beállítások közt kell keresni az adatvédelmi funkciókat, majd egyszerűen aktiválni a VPN-t. A felhasználó három lehetőség közül választhat:

amerikai, kanadai, vagy német IP-címmel álcázhatja a valódi IP-címét.

Ezzel nem csak a tűzfalakat tudjuk megkerülni, de a szolgáltatások régiókorlátozásait is ki lehet játszani, így Magyarországról nem elérhető tartalmak is elérhetővé válnak.

Az Opera beépített VPN-je ráadásul egy centbe sem kerül és korlátlan, míg más VPN-szolgáltatások nagy része az adatforgalom szerint áraz.