Vicces kiegészítő segíti leszoktatni a felhasználókat arról, hogy kényszeresen bújják a közösségi oldalt.

Egy átlagos dolgozót 10 és fél percenként akaszt meg a munkájában valamelyik közösségi oldal plüntyögése, azaz naponta körülbelül ötvenszer - derül ki az Üzletrész cikkéből.

Sokan hajlamosak elcsábulni munka közben is, és inkább a Facebookot böngészik, csetelnek, ami a produktivitás rovására megy. Ennek megakadályozására születtek meg az olyan, böngészőbe telepíthető bővítmények, amelyekkel letilthatunk bizonyos oldalakat. 

A legfrissebb ilyen beépülő a Focusbook, amit Google Chrome böngészőhöz tölthet le. A szoftver annyiban különbözik a többi tiltótól, hogy nem letiltja a Facebookot, hanem üzenetekkel próbálja elvenni a felhasználó kedvét.

Aktiválás után, ha az oldalra tévedünk, megkérdezi tőlünk: mi járatból vagyunk ott? Ezután a kék függöny folyamatosan elkezdi betakarni az oldalt, figyelmeztetve arra, hogy ideje visszatérni a munkához.

A két kiegészítő együttes hatásaForrás: Origo

A kiegészítőnek van egy hírfolyamot eltávolító változata is, ami letiltja a hírfolyam posztjait, és megmondja, hogy mi mást csinálhatnánk helyette, például kimehetnénk biciklizni a szabadba.