Androidos appok rohamozhatják meg a Chromebookokat

chromebook
Vágólapra másolva!
Szemfüles felhasználók szerint a Google már dolgozhat azon, hogy több millió androidos appot lehessen letölteni Chromebookokra.
Vágólapra másolva!

Egy Chromebook-felhasználó jelezte Redditen, hogy gyanús jeleket fedezett fel arra vonatkozóan: a Google még több androidos appot szeretne elérhetővé tenni Chrome OS-re. A keresőóriás ezzel nagyot lépne afelé, hogy asztali és mobil operációs rendszere elkezdjen egymás felé közeledni, és nagyobb legyen az átjárás a két platform közt.

Egy felhasználó elmondása szerint az operációs rendszer fejlesztői változatában két dologra lett figyelmes. A beállítások közt elérhető volt számára az "Androidos appok futtatása a Chromebookon” opció. Amikor azonban a kurzort odahúzta, az hirtelen eltűnt. Az Ars Technica egy fejlesztői verzióval szintén elő tudta idézni ezt a panelt.

Chromebookra is jöhetnek az androidos appok Forrás: Google

Ez még magában nem lenne sokatmondó, hisz a Google korábban már elérhetővé tett pár appot Chrome OS-re. Futtatható rajta a Vine, az Evernote és a Duolingo is.

A felhasználó ezután kezdett el kutatni a forráskódban, amelyben egy részlet egyértelműen arra utal, hogy

a Google Play áruház elérhetővé válhat Chrome OS-re.

Az üzenet arra utasítja a felhasználót, hogy válasszon a Google Playből elérhető millióanyi app és játék közül, és telepítse azt Chromebook készülékére.

Chrome OS-t használó készülékekre a Chrome Áruházból vásárolhatnak appokat a felhasználók, ám az évek alatt meglehetősen elhanyagolták a fejlesztők a platformot. A Google Play több szempontból is jobb választás lehet: sokkal nagyobb a kínálat, jobb a támogatás, és több fizetési módszert támogat.