Feltörhették a Spotifyt

Spotify torrent zeneletöltés mp3
Spotify
Vágólapra másolva!
Több száz Spotify-fiók adatai kerültek fel a netre, de a Spotify tagadja, hogy meghekkelték volna a szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Több száz Spotify-felhasználó bejelentkezési adatai kerültek fel a Pastebin oldalra április 23-án - állítja a TechCrunch. A jelszavakon túl azt is tartalmazta a szöveges fájl, hogy milyen típusú előfizetés tartozik a felhasználóhoz, az mikor újul meg legközelebb, és hogy melyik országban készítették a regisztrációt.

A Spotify tagadja, hogy feltörték volna rendszerüket. A cég szóvivője szerint: „A Spotify-t nem hekkelték meg, a felhasználók adatai biztonságban vannak. Folyamatosan figyeljük a Pastebint és a többi oldalt is. Először mindig ellenőrizzük az adatok helyességét, majd azonnal értesítjük a felhasználót, hogy változtasson jelszót."

A Spotify szerint nem történt semmi feltörés Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Bockwoldt

Ennek ellenére több felhasználó is jelezte világszerte a TechCrunch megkeresésére, hogy

arra utaló jeleket fedeztek fel: illetéktelenek fértek hozzá adataikhoz.

Például olyan számok jelentek meg a lejátszási listáikban, amelyeket ők nem is játszottak le. Páran azt vették észre bejelentkezés után, hogy a fiókhoz egy olyan email címet csatoltak, ami nem hozzájuk tartozott. Többen értesítést is kaptak arról, hogy a jelszavukat resetelték.

A Spotify ugyan nem ismeri el a feltörést, egy jelszócsere minden felhasználó számára ajánlott, ezen a linken végezheti el.