Fizetnie kell az utasnak, ha húzza az Uber idejét

mobil okostelefon autó fuvarozás utazás uber wundercar oszkát telekocsi blablacar
The Uber smartphone app, used to book taxis using its service, is pictured over a parking lot as auto-rickshaws (background) ply a road in the Indian capital New Delhi on December 7, 2014. An Uber taxi driver allegedly raped a 25-year-old passenger in the Indian capital before threatening to kill her, police said December 7, in a blow to the company's safety-conscious image. AFP PHOTO/TENGKU BAHAR
Vágólapra másolva!
Az Uber büntetést szabna ki azoknak az utasoknak, akik megváratják a sofőrt, vagy az utolsó percben mondják le a fuvart.
Vágólapra másolva!

Az Uber szerint mindenkinek érdeke, hogy a sofőrök és az utasok is jól tudják kihasználni az időt, és produktívak lehessenek. Ezért két új funkciót is elkezd tesztelni a cég, eleinte csak pár amerikai városban.

A szolgáltatás két perc türelmi időt ad a sofőr megérkezése után, ha az utas ennél tovább váratja meg a fuvarost, kompenzációt kell fizetnie.

Mindenkinek jobb a gyorsaság Forrás: AFP/Tengku Bahar

Sokan vannak olyan helyzetben, hogy nem találják kulcsukat, esetleg meggondolják magukat, mire odaér a sofőr. A teszt alatt arra kéri a szolgáltatás az utast, hogy miután megtalálta a neki megfelelő fuvart, legalább két percen belül jelezze, ha mégis lemondaná azt. Akik túllépik a türelmi időt, várostól függően kell fizetniük.

Ha a cég úgy találja, hogy a változás hasznos, szélesebb körben is bevezetik.