Tömegoszlatásra terveztek robotzsarut a kínaiak

robotzsaru anbot
Vágólapra másolva!
A kínaik valódi robotzsaruval próbálnák meg elhárítani a terrorizmust és a zavargásokat. AnBotot vizuális érzékelőkkel és sokkolóval is felszerelték, nyolc órán keresztül szolgálja a népet.
Vágólapra másolva!

Rendőrségi robotot mutatott be Kínában a kínai Nemzeti Védelmi Egyetem a 12. csungkingi hi-tech kiállításon. Az AnBot névre keresztelt szerkezet azonban még messze van a filmből megismert Robotzsarutól. Ránézésre egy robosztus, járkáló kuka, aminek érintőképernyő van a tetején.

Az 1,49 méter magasságú, 78 kilogrammos szerkezet nyolc órás szolgálatot tud teljesíteni, ennyi idő alatt merülnek le akkumulátorai. Képes viszont önmagát tölteni. Építettek bele vizuális érzékelőket, intelligens videóelemzőt, hogy rögzíteni tudja a zavargásokat. 18 kilométer per óra sebességgel közlekedik, önmagát navigálja.

Komoly terveket szőnek azonban a kínaiak: a beépített elektromos sokkolóval tömegoszlatásra is képes lesz, ugyan azt nem önállóan kezeli majd a robot, hanem egy operátor. A roboton egy gombot is elhelyeztek vészhelyzet esetére, amit megnyomva segítséget kérhetnek az állampolgárok vész esetén.