Pánik tört ki a repülőn a wifi miatt

2016.05.02. 17:30

Egy szerencsétlenül elnevezett wifihálózat miatt tört ki pánik a Qantas egyik járatán, negyven utas meg is gondolta magát, és még a felszállás előtt elhagyta a fedélzetet.

Három órát csúszott az ausztráliai Qantas légitársaság egyik járata egy rosszul megválasztott wifi hotspot név miatt. Egy utas szúrta ki még felszállás előtt, hogy az egyik hálózatot Mobile Detonation Device-nak (mobil robbantóeszköznek) nevezték el, észrevételét jelentette a személyzetnek.

Rossz vicc miatt késett, nem történt bajForrás: AFP/WILLIAM WEST/William West

Ezután értesítették a kapitányt, aki tájékoztatta arról az utasokat, hogy addig nem szállnak fel, míg nem sikerül megtalálni a hálózathoz tartozó eszközt. Fél óráig senki sem jelentkezett. Végül nem derült ki, hogy melyik készülékhez tartozott a hálózat, vagy hogy pontosan hol volt található.

Körülbelül 40 utas döntött úgy, hogy elhagyja a járatot, ezért még több időt kellett várakozni a bőröndök lepakolása miatt. A Qantas szóvivője szerint a repülőgépet átvizsgálták, de nem találtak veszélyre utaló jeleket. Végül minden komplikáció nélkül sikerült megtenni az utat, és leszállni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK