A Time szerint az iPhone a legfontosabb kütyü

Apple, iPhone
Vágólapra másolva!
A Time összeállította a valaha volt legnagyobb hatással bíró kütyük listáját, az első tízből három is Apple-termék.
Vágólapra másolva!
  1. Apple iPhone
    Az Apple 2007-ben megjelent első okostelefonja, ami megnyitotta a lapos, érintőképernyős telefonok új korszakát. Jelentős újítás volt a saját szoftver- és mobilappáruház, az iPhone-nak sikerült elterjesztenie az emberek körében a mobilappokat. Hozzávetőlegesen 6,1 millió darabot értékesítettek belőle.
    iPhone Forrás: AFP
  2. Sony Trinitron TV
    Az 1968-ban piacra dobott Trinitron volt az első olyan televízió, ami az apertúra-rácsnak köszönhetően a három alapszínt függőleges csíkokban jelent meg, és nem pontokba rendezte.
    Trinitron TV Forrás: Wikipedia
  3. Apple Macintosh
    Az Apple ezzel a számítógéppel üzent hadat az akkoriban személyi számítógépével hódító IBM-nek. Egyedi grafikai kezelőfelülete, az egér, és a felhasználóbarát kialakítás tette különlegessé.
    Macintosh Forrás: Wikia
  4. Sony Walkman
    Ez volt az első olyan zenelejátszó, ami hordozhatóságot és az egyszerűséget tartotta szem előtt. A tömegek számára is megfizethető volt, és elfért egy zsebben. Több mint 200 millió fogyott belőle.
  5. IBM Model 5150 számítógép
    Az IBM első nagysikerű személyi számítógépe, ami ugyan olcsó nem, de megfizethető volt. A géphez adták a PC DOS operációs rendszert. Az 1980-1990-es években ez volt a legelterjedtebb személyi számítógép.
  6. Victrola Record Player
    A Victor Talking Machine Company készítette el az első olyan gramofont, ami széles körben elterjedt az emberek otthonában. Ezeken az emberek komolyzenét és könnyű zenei darabokat is tudtak hallgatni.
  7. Regency TR-1tranzisztoros rádió
    Ez a rádió volt az első olyan fogyasztói kütyü, amiben tranzisztorok voltak. Ennek köszönhetően lehetővé vált az, hogy rendkívül apró méretű legyen, zsebben is elfért.
  8. Kodak Brownie fényképező
    Az apró, barna bőr kamera volt az első olyan olcsó fényképező, ami bárki által könnyen hozzáférhetővé tette a fotózást. A készülék csak egy dollárba került, a hozzá szükséges film viszont drága volt, ezekből tett szert hatalmas bevételre a cég. 1900-ban mutatták be, közel 60 éven át az egyik legnépszerűbb géptípusnak számított.
  9. Apple iPod lejátszó
    Az iPod volt az első olyan MP3-lejátszó, ami miatt az emberek tömegesen váltották le a CD-lejátszóikat. Megjelent az iTunes Store is, ami a világ legnagyobb zenei digitális áruháza lett.
  10. Hitachi Magic Wand
    A vibrátorok anyjaként is ismert eszközt eredetileg masszázshoz, izmok pihentetéséhez fejlesztette ki a cég 1968-ban. Betty Dodson szakember azonban maszturbációs eszközként kezdte népszerűsíteni a nők körében, ezután tett szert hatalmas népszerűségre.
  11. Ide kattintva megnézheti a többi negyvenet!

Szavazzon!

Egyet ért azzal, hogy az iPhone került az első helyre?