Kínai cég is használhatja az iPhone nevet

iphone tok kína
A kínai IPHONE bőrtokok
Vágólapra másolva!
Kína döntött: egy mobilos kiegészítőket gyártó cég is használhatja az iPhone nevet. Az Apple elvesztette a négy éve húzódó pert.
Vágólapra másolva!

A pekingi legfelsőbb bíróság döntése értelmében az iPhone nevet immár nem csak az Apple birtokolja, Kínában

egy telefonos kiegészítőket gyártó cég is használhatja a márkajelzést termékein.

A cupertinói cég 2002-ben védette le Kínában az iPhone nevet, de csak 2013-ban fogadták el kérelmüket. Míg a Xintong Tiandi Technology kínai cég 2007-ben adta be kérelmét, amikor az első iPhone megjelent az Egyesült Államokban, s 2010-ben rá is bólintottak.

Az Apple 2012-ben fordult először a kínai hatóságokhoz a márkanév miatt, miután saját telefonja egyre népszerűbé vált világszerte.

A kínai IPHONE bőrtokok Forrás: Origo

A kínai legfelsőbb bíróság ítéletében megerősítette: az Apple érdekei nem sérültek, az emberek nem keverik össze a két márkát. Hiszen míg a cupertinóiak szoftver- és hardverre szerezték meg a jogokat, addig a Xintong Tiandi bőrtermékekre - konkrétan

bőr telefontokoknál használják az iPhone nevet.

Ráadásul máshogy is írják: míg az Apple kicsi "i"-vel és nagy "P"-vel (iPhone), addig a Xintong Tiandi csak nagy betűket használ: IPHONE.

A döntés értelmében a kínaiak továbbra is gyárthatnak IPHONE tokokat. A Xintong Tiandi kiadott közleményében reményének adott hangot, hogy az Apple együttműködik velük egy olyan piac megteremtésében, ahol

mindkét fél profitálhat az "iPhone-fogyasztókból".

Kína már a második legnagyobb piaca az Apple-nek az Egyesült Államok után a bevételek alapján.