Az Apple a Lidl áruházzal tárgyal, hogy a készleten megmaradt iPhone 5s készleteit értékesíteni tudja - írja a német Bild. A cupertinói cég az elődre megtévesztésig hasonlító új iPhone SE értékesítésére akar koncentrálni, ezért saját reseller boltjaiból (APR) kiveszi a régi 5s telefonokat.

A tervek szerint a Lidl online áruházában lehet majd olcsón megvenni az iPhone 5s telefont  - kártyafüggetlenül, 16 gigabájtos tárhellyel, aranyszínű házzal. Az ár 349 euró, ez 100 euróval kevesebb, mint az új telefonok megjelenése óta kiszabott 449 eurós ár.

Összehasonlításképp az ugyancsak 16 gigabájtos iPhone SE-t 489 euróért adják Németországban.

A Lidlben kapható lesz az iPhone 5sForrás: Origo

A Bild ugyanakkor megjegyzi, nem a német diszkontláncban lehet majd legolcsóbban megvenni a népszerű Apple telefont. Az iPhone 5s-t az Amazonon 325 euróért, kevésbé ismert webshopokban pedig már 279 euróért is be lehet szerezni. 

A hazai APR-boltokban szintén leárazták az iPhone 5s telefonokat.  A 16 gigabájtos változatot mindössze 120 ezer forintért meg lehet venni. A kisebb webshopokban találni már 100 ezer forint alatti árat is. Ehhez képest az új iPhone SE legkisebb, 16 gigabájtos változata 160 ezer forintért kapható. 

Az Apple oldalán már csak az iPhone 6 és annál frissebb modellek vannak feltüntetve.