Figyelmeztetést adott ki a Microsoft: július 29-én véget ér a Windows 10 ingyenes promóciós időszaka. A cég egyben bejelentette, hogy immáron 300 millió eszközre telepítették a rendszert.

Már csak július 29-ig lehet ingyen frissíteni Windows 10-re, ezután csak az új eszközökön (előretelepítve), vagy a teljes verzió megvásárlásával lehet hozzájutni. 

A cég tavaly július 29-én adta ki az operációs rendszert, amire a Windows 7 és 8.1 felhasználói frissíthetnek ingyen. A Windows RT-t, Vistát, XP-t futtató eszközök nem jogosultak rá. 

A Windows 10 Home listaára a megjelenés óta 40 999 forint. Az ingyenes promóciós időszak utáni árakról még nem adott tájékoztatást a Microsoft. 

Nyáron már egyéves lesz a rendszerForrás: Microsoft

A Microsoft közleménye szerint újabb mérföldkövet sikerült elérni: már 300 millióan frissítettek Windows 10-re, mindössze 9 hónap alatt. A cég célkitűzése a következő két évre, hogy elérje az egymilliárd felhasználót. 

A cég éves fejlesztői konferenciáján jelentette be még márciusban, hogy nyáron szülinapi újítást is kap a Windows 10, érkezik a Windows 10 Anniversary Update.