Könnyebbé vált a csetelés a Google Fordítóval

google fordito app
Közvetlenül az appon belül fordít
Vágólapra másolva!
Már közvetlenül a különféle appokon belül is lehet használni a Google Fordítót Androidon, ez főleg az idegen nyelven való csetelést könnyíti meg.
Vágólapra másolva!

Hasznos frissítést kapott Androidra a Google Fordító. Az app frissítése után már elérhető a Tap To Translate funkció, amellyel bármilyen szöveget rögtön le lehet fordítani a különböző appokon belül.

Korábban a felhasználóknak át kellett váltaniuk a Google Fordító alkalmazására, hogy kikeressék egy idegen szó jelentését. Ez körülményessé tette az idegen barátokkal való beszélgetést: minden egyes üzenetet ki kellett másolni, beilleszteni, lefordítani.

Az androidos appokba való integrálással azonban elég csak a szöveg egy részletét kijelölni, és megnyomni egy gombot.

Közvetlenül az appon belül fordít Forrás: YouTube - Google

Ekkor egy ablak ugrik fel, ami megmondja nekünk a szó jelentését, és egyben lehetőséget is ad arra, hogy az adott nyelven válaszoljunk is a partnernek.

Egy másik újítást is kapott a szolgáltatás: az androidos Google Fordítóban elérhető offline mód immáron iOS-en is működik, ezzel netkapcsolat nélkül lehet használni a szolgáltatást. Ez akkor hasznos, ha a felhasználó egy külföldi országban tartózkodik, de nincsen internetelérése.