A Nintendo is filmeket akar készíteni

Super Mario Brothers
Super Mario Brothers (1993)
Vágólapra másolva!
A Nintendo már keresi a partnereket, hogy népszerű figuráiról szóló filmeket és videós tartalmakat gyártson. 
Vágólapra másolva!

A mobiljátékok után újabb jövedelmezőnek tűnő szegmens felé kacsintgat a Nintendo: a saját gyártású filmek felé. A Nintendo elnöke, Kimisima Tacumi egy japán magazinnak árulta el, hogy a cég öt éven belül szeretne beszállni a filmiparba is.

A vállalat jelenleg partnereket keres ehhez, de Kimisima mindenképp szeretné, hogy a kiadó beleszólhasson a kreatív folyamatokba.

A tervek szerint nem élőszereplős filmeken gondolkodnak.

Hozzátette: a cég keresi a módját annak, hogy még több csatornán promotálja a híres franchise-ok karaktereit, és a róluk szóló filmek lesznek a következő lépés.

Super Mario Brothers (1993) Forrás: AFP

Nem először folyik bele a Nintendo filmgyártásba: az élőszereplős Super Mario Bros 1993-ban jelent meg, és az Animal Crossing játékból is készült 2006-ban egy animációs mese. A The Wall Street Journal ugyan egy éve azt híresztelte, hogy sorozat készülhet a The Legend of Zeldából, a Nintendo tagadta.

A Nintendo eddigi bevétele konzolos és játékos eladásokból állt, de az elmúlt pénzügyi negyedéveket egyre rosszabb eredményekkel zárta a cég.

Az új Nintendo konzol jövő márciusban érkezik, és egyelőre annyit tudni róla, hogy NX lesz a neve. Kimisima annyit árult el róla, hogy hardver és szoftver terén is valami teljesen új lesz, ami semmiképp sem a Wii U, vagy a 3DS utódja.