Virtuálisvalóság-mozikat nyit az IMAX

imax, 3d, tv, mozi
Vágólapra másolva!
Még idén hat olyan vetítőtermet szeretne nyitni az IMAX, ahol virtuális valóságban lehet mozifilmeket nézni. A Google-lel együtt egy kamerát is készítenek a filmstúdiók számára.
Vágólapra másolva!

Az IMAX bejelentette, hogy a Google-lel közösen olyan virtuálisvalóság-kamerákat fejlesztenek, amelyekkel mozifilm minőségben tudnak majd felvételeket készíteni a stúdiók, tartalomgyártók. Körülbelül 18 hónap kell nekik ahhoz, hogy egy működő modellt bemutassanak, a specifikációkról még nem beszéltek.

Az IMAX elsőként akar VR-mozit nyitni Forrás: AFP

Még a kamera kiadása előtt nyitnak azonban olyan vetítőtermeket, ahol VR-filmeket lehet nézni. Ezek bevásárlóközpontokban lesznek, a hagyományos mozikhoz hasonlóan.

Még idén hat ilyen hely megnyitását tervezik,

többek közt Los Angelesben és Kínában. Sisak terén a Starbreeze céggel egyeztek meg, a Star VR headsetet fogják majd használni, ennek egyedi vonása, hogy képes 210 fokos látószögre is.

Kérdéses, hogy miért lenne indokolt külön helységeket nyitni VR-filmek nézéséhez, hiszen teljesen elzárja a nézőt a valódi világtól. Az IMAX elnöke, Richard Gelfond szerint meg lesz annak a módja, hogy közösségi élménnyé váljon majd az ilyesfajta filmezés is.

Jelenleg úgy becsülik, hogy 7-10 dollár (2000-3000 forint) közti árba kerülne tízpercnyi VR-mozizás, meglehetősen drága mulatság lesz.