Robot váltja ki a pénztárosokat és ügyfélszolgálatosokat

pepper robot
Hatalmas siker a humanoid robot
Vágólapra másolva!
Pepper, a humanoid robot digitális fizetéseket is tud majd kezelni. Elsőként a Pizza Hut éttermekben fogja használni az új alkalmazást, aminek köszönhetően nemcsak ajánlásokkal segíti a vásárlókat, de meg is vásárolja a termékeket. 
Vágólapra másolva!

Fizetni is lehet majd Pepperrel, a világ első, emberi érzelmeket és testbeszédet is értelmezni tudó robotjával. Pepper egy alkalmazás segítségével kezeli majd a digitális fizetéseket, amelynek hátterét a MasterCard digitális fizetési szolgáltatása, a MasterPass adja - írja a Mastercard a sajtóközleményében.

Elsőként a Pizza Hut használja a módszert, 2016 végéig szeretnék elérni azt, hogy

Pepper bekapcsolódjon a rendelések felvételébe,

és az ügyfélkiszolgálásban is segíthessen éttermeikben.

Az app elsősorban gyorséttermi környezetben használható, de hamarosan hotelben, bankban és repülőtereken is szeretnék majd bevezetni.

Hatalmas siker a humanoid robot Forrás: Mastercard

Ez a kereskedelemben is komoly előrelépést jelent: Pepper személyre szabott javaslatokkal és ajánlásokkal segíti a vásárlási folyamatot, bővebb információt szolgáltat az árucikkekről, és meg is vásárolja a termékeket. A teljes fizetési tranzakció a MasterPass mobilalkalmazáson belül valósul meg, amelyhez Pepper Wi-Fi hálózaton keresztül csatlakozik.

A cég célja, hogy valamennyi fogyasztói készülék és viselhető eszköz alkalmas legyen fizetésre –

legyen szó fitneszaktivitás-mérőről, hűtőszekrényről vagy robotról.

Az új alkalmazást a SoftBank Robotics Europe 2016. május 24-26. között rendezett Pepper Partners Europe eseményén mutatják be Párizsban.