Fellép a terrorizmus ellen a Microsoft

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Satya Nadella, a cég vezetője
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 02: Microsoft CEO Satya Nadella delivers a keynote address during the 2014 Microsoft Build developer conference on April 2, 2014 in San Francisco, California. Satya Nadella delivered the opening keynote to kick off the 2014 Microsoft Build developer conference which runs through April 4. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Microsoft cenzúrázni fogja a terrorizmushoz köthető tartalmakat online szolgáltatásaiban.
Vágólapra másolva!

A Microsoft is csatlakozik azon techcégek sorához, akik online veszik fel a terrorizmus elleni küzdelmet. A cég bejelentette, hogy minden olyan tartalmat el fog távolítani online szolgáltatásaiban, amelyek terrorista szervezetekhez vagy szélsőséges csoportokhoz köthetők.

Ez érvényes az Xbox Live-ra és az Outlookra is. Minden olyan tartalom tiltottnak számít, ami a terrorszervezeteket támogatja, vagy esetleg maga is radikalizálni próbálja a felhasználókat.

A Binget nem tudják majd cenzúrázni Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A Bing kereső azonban kivételes esetet képez: a keresőben megjelenő, terrorizmussal kapcsolatos tartalmakat ugyanis nem távolíthatja el csak úgy a cég, mert azzal elfogult lenne. Ezeket csak akkor távolítják el, ha hatóság kötelezi rá őket. Ugyan nem akarják támogatni a terroristákat, de

az információszabadsághoz való jogot is tiszteletben kell tartaniuk,

így nem cenzúrázhatnak.

A tiltás egyrészt a felhasználók visszajelzései alapján fog megvalósulni, a cég arra kér mindenkit, hogy jelentsék az ilyen tartalmakat. Másrészt olyan technológiát fognak fejleszteni, ami képes lesz felismerni a tiltott utalásokat a képeken, videókon, hanganyagokon.