Rosszul mérhetik a pulzust a Fitbit okoskarkötői

Fitbit
Vágólapra másolva!
Egy új tanulmány szerint egyáltalán nem olyan pontosan mér a Fitbit, mint ahogy a felhasználók gondolták. Ezért perelik most a céget, ami szerint viszont semmi gond nincs az eszközeikkel.
Vágólapra másolva!

Percenként akár 25 dobbanásnyit is tévedhet a Fitbit okoskarkötő, főleg nagy intenzitású edzések esetében – állítja egy kutatócsoport. A kutatók a Lieff Cabraser ügyvédi iroda megbízásából tesztelték a kütyüt, mivel az csoportos keresetet nyújtott be a Fitbit ellen.

A céget azzal vádolják, hogy az okoskarkötőben használt

PurePulse technológia pontatlanul méri a szívritmust,

ezzel pedig veszélyezteti a felhasználókat.

A Fitbit szerint semmi gond nincs az eszközeikkel Forrás: Fitbit

A teszt során 43 alanyt vizsgáltak egy 65 perces edzés alatt, ez után jutottak arra a következtetésre, hogy valóban nem méri pontosan a szívverést. Ehhez az orvosok által is használt elektrokardiográfiai eszközt raktak rájuk (ECG), valamint egy Fitbit Charge HR és Fitbit Surge karkötőt. Megbízhatatlanabb eredményeket mutat a kütyü akkor, ha nagy intenzitású edzés közben használják. Ez azzal a következménnyel járhat, hogy

a sportolók akár túl is hajthatják magukat.

A kutatók szerint a problémát a Fitbit algoritmusa okozhatja.

A Fitbit egy közleményben reagált a vádra, szerintük a rendkívül kicsi mintán (43 emberen) végzett teszt alaptalan, és csak pénzt szeretnének kicsalni a cégtől.