Látványos poklot hozhat el a kiterjesztett valóság

hyperreality
Hologramok mindenhol
Vágólapra másolva!
Macuda Keicsi japán filmművész egy rövidfilmben mutatja be, miként képzeli ő azt a jövőt, amikor a kiterjesztett valóság már az életünk része. A Hyper-Reality nem csak rendkívül látványos, de gondolatébresztő is. 
Vágólapra másolva!

A kiterjesztett valóság (AR) ugyan nem azt a szimulált élményt adja mint a VR, attól semmivel sem kevésbé érdekes. A valóságra helyezett digitális rétegeket szintén egy headseten, szemüvegen, vagy a jövőben akár egy lencsén keresztül látjuk, ami így talán még hátborzongatóbbá teszi a látványt.

Keicsi rövidfilmje elsősorban azt mutatja be, miként fognak a szemünk előtt lebegni a különféle reklámakciók, amint végig megyünk az utcán, és hogyan válik az életünk egy nagy pontgyűjtéssé – mindeközben persze hívnak minket telefonon, vagy éppen megfertőzik a készülékünket, hogy ismét az unalmas, ingerszegény valóság táruljon a szemünk elé.

Plusz réteg a világhoz

Az AR-szemüvegek a virtuális sisakokkal ellentétben nem egy szimulált környezetet hoznak létre, hanem a valódi világra helyeznek digitális elemeket. Mondhatni egy plusz vizuális réteget kapunk, amin 3D-s objektumok, feliratok, vagy komplett alkalmazások férnek el.

A felhasználási területek tárháza szinte végtelen:

orvosok, mérnökök, művészek egyaránt profitálhatnak a technológia nyújtotta lehetőségekből.