Még pofátlanabb lett a Windows 10 frissítője

2016.05.25. 15:20

A Windows 10 beszerzése ablakot hiába csukjuk be, azzal nem szakítjuk meg az ütemezett frissítést. Azt egy külön hivatkozáson keresztül lehet megtenni. 

Megváltoztatta a Microsoft azt a felugró ablakot, ami a Windows 10-re való frissítésre buzdítja a felhasználókat. Ugyan első ránézésre a „Windows 10 beszerzése” ablak átláthatóbb lett, és több információt jelenít meg, félrevezetően viselkedik

Ha az ablak jobb felső sarkában látható X-re kattintunk, azzal valójában nem utasítjuk el a frissítést, 

a folyamat ugyanúgy megy tovább, és az ütemezett időpontban el fog indulni a telepítő. Ezt a Microsoft is elismeri a weboldalán. A problémát az jelenti, hogy ezen felül csak két másik gomb van: az azonnali frissítés, és a beleegyezés – amivel szintén ugyanezt érjük el.

Az időpontot nem mellesleg egy hivatkozáson keresztül lehet csak megváltoztatni, vagy törölni – arra nincs hatással az ablak bezárása. 

Trükkösebb, mint elsőre tűnikForrás: Microsoft

A változtatás nagy felháborodást váltott ki a felhasználókból, mivel a megoldás rendszerint azt jelenti egy felugró ablaknál, hogy azt bezárjuk, és figyelmen kívül hagyjuk az ajánlást.

A cég azzal védekezett, hogy a frissítést meg lehet szakítani, mielőtt az elindulna. A telepítés előtt 15 perccel ugyanis megjelenik egy visszaszámláló óra. 

A frissítést február óta ajánlottként címkézi a rendszer, ezzel azon felhasználók gépére is automatán települ, akik engedélyezték a frissítések automatikus telepítését. 

Már nem sokáig zaklat

Már csak július 29-ig lehet ingyen frissíteni Windows 10-re, ezután csak az új eszközökön (előretelepítve), vagy a teljes verzió megvásárlásával lehet majd hozzájutni. 

A cég tavaly július 29-én adta ki az operációs rendszert, amire a Windows 7 és 8.1 felhasználói frissíthetnek ingyen. A Windows RT-t, Vistát, XP-t futtató eszközök nem jogosultak rá. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK