Nekimegy a Huawei a Samsungnak

2016.05.26. 09:00

Több szabadalom megsértése miatt perelte be a Huawei a Samsungot, kártérítést követel a cégtől.

Pert indított a Samsung ellen a Huawei az Egyesült Államokban és Kínában – közölte a Huawei. A Huawei kártérítést követel azért, amiért a dél-korai Samsung felhasználta több olyan szabadalmát is, amelyek rendszerszoftverekkel és mobil kommunikációs technológiával kapcsolatosak. Ezzel a Huawei az első olyan kínai cég, ami beperelte a koreai óriást.

Odacsap a HuaweiForrás: AFP/Greg Baker

Ting Csiang-hszing, a Huawei Szellemi Tulajdonjogi Osztályának elnöke reméli, hogy a Samsung megvásárolja tőlük a szükséges licenszeket.

Megjegyezte: „A Huawei hisz abban, hogy az iparági szereplőknek együtt kellene dolgozniuk, hogy nyitott, közös innováció segítségével előremozdítsák az ágazatot. Amellett, hogy tiszteletben tartjuk mások szabadalmait, meg is védjük a sajátjainkat. Számtalan szabadalom keresztengedélyezési megállapodással találkoztunk már ebben az iparágban, amelyek lehetővé tették a technológiák törvényes használatát, hiszen ez az alapja az okostelefon ipar egészséges fejlődésének."

A Samsungot már korábban is vádolták szabadalmak megsértésével, ezek közt hírhedt az Apple-lel vívott maratoni per, ami végül az amerikai legfelsőbb bíróság elé került.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK