Négyszer erősebb Xbox One jöhet

2016.05.26. 16:22

Belsős források szerint két új Xbox One modellen is dolgozik a Microsoft: az egyik drámaian kisebb lesz, a másik pedig jóval erősebb.

Az idei év második felében jelenhet meg az Xbox One slim verziója, jövőre pedig egy erősebb Xbox One jöhet. A „második Xbox One” négyszer olyan erős lesz, mint a sima Xbox One – állítják a Polygon és Kotaku portálok forrásai. A konzolokat a jövő hónapban kezdődő E3 játékos expón mutathatják be.

Kistestvér

A slim verzió a hírek szerint minden idők legkisebb Xbox konzolja lesz: a jelenlegi Xbox One-nál 40 százalékkal kisebb. Nevével kapcsolatban Xbox One S-re, vagy Xbox One Minire tippelnek. A gép specifikáció valószínűleg maradnak, csak kisebb méretet kap. A Polygon szerint ez már idén augusztusban megjelenhet, de hogy az E3-on jelentik be, az szinte biztos.

A két nagy konzolgyártó próbálja tartani egymással a tempótForrás: AFP/Johannes Eisele

Nagytestvér

A másik konzolt Scorpio kódnéven fejlesztik, és csak 2017 vége felé dobhatják piacra. A PlayStation 4 Neohoz hasonlóan ez is egy felturbózott modell lesz, és körülbelül félgenerációnyi ugrást jelenthet. Lesz 4K-s kimenete és hatalmasat nő a teljesítménye: négyszer olyan erős lesz, mint a sima Xbox One. A források szerint ezt csak a jövő évi E3-on akarta bejelenteni a Microsoft, de mivel a Sony tempósan diktál (a rendezvényen rántják le a leplet a PlayStation 4 Neóról), ezért a redmondiak sem akarnak lemaradni a konkurenstől.

Streaming stick is jön

A rendezvényen egy Xboxhoz készülő streaming eszközt is bemutathat a Microsoft, amivel az Xbox One-on futtatott játékokkal vezeték nélküli módban lehetne játszani egy másik tévén a lakáson belül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK