Élőben látjuk, ha kommentelnek Facebookon

facebook like szemüveg
2725322 10/24/2015 Facebook social network page. Natalia Seliverstova/Sputnik
Vágólapra másolva!
A Facebook egyik újítása, hogy valós időben láthatjuk, ha valaki kommentet ír egy poszthoz. Három hullámzó pötty jelzi, ha egy felhasználó már gépeli a választ. Csak a saját bejegyzések, kommentekhez érkező választ látjuk, egyelőre.
Vágólapra másolva!

Érdekes újítást tesztel a Facebook: a saját bejegyzésünk alatt láthatjuk, ha valaki éppen kommentet ír alá. A megoldás hasonlít a Messengeren látott megjelenítéshez, azaz három pont hullámzik, amikor egy felhasználó gépeli a választ.

A pöttyök a bejegyzést megnyitva, annak alján jelennek meg. Így jelzik, hogy

úton van már egy újabb komment, lehet érdemes megvárni, mielőtt mi is válaszolunk.

Ez a saját bejegyzések alatt, illetve a csoportokban, oldalakon az általunk írt posztok alatt válik láthatóvá. Ha más posztja alatt kommentelnek, ott csak a bejegyzés tulajdonosa látja (egyelőre), hogy valaki épp kommentelni készül.

Tesztelés

A funkciót ma reggel szúrtuk ki a Facebookon, de egyelőre nem minden felhasználó látja. Vélhetően tesztelik még az újítást, és aztán fokozatosan vezetik be mindenkinél. A Twitteren is több poszt arra utal, hogy tesztelés alatt van az élő kommentelés.

Több twitteres is kiszúrta az új funkciót Forrás: Origo

A közösségi oldal úgy véli, a felhasználók a posztok esetében is szeretnék megtapasztalni azt a

valós idejű interaktivitást,

amit a messengeres cseteléskor tapasztalnak. Hogy tudják, ha valaki látta a választ, vagy ha már gépel nekünk.

Egyelőre még csak tesztelelik a funkciót, egy szűk kör számára elérhető. Hogy mikor élesíti világszerte a Facebook, még nem tudni.