Robotot akar az otthonokba az Asus

asus zenbo
Vágólapra másolva!
Az Asus bejelentette Zenbót, az otthoni robotot, aki jutányos árcédulával próbálja belopni magát a felhasználók otthonaiba.
Vágólapra másolva!

Minden otthonba robotot szeretne eljuttatni az Asus. A cég bejelentette ZenBót, az otthoni robotot, aki nem csak segít a teendők elvégzésében, de szórakoztatja is gazdáját. Főleg az idős emberek számára lehet hasznos társ.

A robot egyszerre képes kezelni a hagyományos és okos otthoni eszközöket: meg lehet vele nézni például egy ajtóra erősített kamerával, hogy ki csengetett, majd rajta keresztül kinyitni azt. Kezelni tudja a fényeket, a TV-t, és a légkondicionálót.

A robot ugyan magára hagyva is elközlekedik a lakásban, hangutasítással is vezérelhető, a kimondott parancsokat megérti. Sőt, a mesterséges intelligenciának köszönhetően

alkalmazkodik a felhasználó ízléséhez, szokásaihoz.

Arca egyben érintőképernyő felületként is szolgál, amelyen keresztül videóhívásokat, vásárlást, vagy akár élő közvetítést is le lehet bonyolítani. Emellett zenét is lejátszik, vagy képeket készít a család mindennapjairól.

Gyerekeknek, időseknek is segít Forrás: Asus

Nem csak megérti a hallott szavakat, maga is beszél: hanggal emlékeztet arra, ha orvoshoz van időpontunk, vagy más teendőt írtunk be a naptárba. Az időseket figyelmezteti arra, ha gyógyszert kell bevenni.

Főzés közben felolvassa a recepteket, vagy a gyerekeknek mesél a beépített mesekönyvtárból.

A fejlesztők már regisztrálhatnak a fejlesztői programba, hogy különféle appokat készíthessenek a házi robothoz.

Zenbo 599 dollárba (körülbelül 170 ezer forint) fog kerülni, ami jóval jutányosabb ár az olyan konkurensekhez képest, mint például a háromszor annyiba kerülő Pepper robot.