Putyinon röhög a Twitter

2016.06.01. 10:16

Lekapcsoltak pár olyan Twitter-fiókot, ami Oroszországot és annak vezéreit figurázta ki.

A Twitter számos olyan fiókot törölt, ami gúnyt űzött orosz vezetőkből, köztük a Putyin miniszterelnököt megszégyenítő @DarthPutinKGB-t. A profilnak már több mint 50 ezer követője volt, kedd óta azonban nem elérhető. Ha valaki erre téved, üzenet várja, hogy a fiók törölve lett.

Ez történt az orosz külügyminisztert, Szergej Lavrovot célba vevő @SovietSergey profillal is, amit nemrég távolított el a közösségi oldal – írja a Radio Free Europe.

Az oldal összegyűjtötte a @DarthPutinKBG pár tweetjét is:

Oroszország nem költ többet védekezésre. De a támadásra ugyanúgy ennyit költünk majd.”

„Leonardo DiCaprio nem néz ki annyira jól, hogy velem játszhasson.”

Ne higgyetek el semmi olyat, amit a Kreml nem tagad rögtön!”

Toomas Hendrik Ilves, Észtország köztársasági elnöke egyenesen felháborodott a Twitter lépésén, és kérdőre vonta a közösségi oldalt, hogy miért törölte a szerinte "legviccesebb paródiafiókot".

A Twitter válaszként egy linket küldött az érdeklődőknek, amin a hamis, vicces fiókokra vonatkozó feltételek olvashatók. Eszerint a profil leírásában egyértelműen fel kell tüntetni, hogy a kifigurázott személyhez nincs köze a fióknak, ezt a "paródia", "hamis", "rajongói" szavakkal kell egyértelműen érzékeltetni.

A @DarthPutinKGB leírása már magában egy paródia volt. „Az oroszok 146 százaléka nem választott engem. Ha nem jössz Oroszországba, én megyek el érted. Teát szolgálok fel annak, aki szerint ez paródia." 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK